NHL

Már a Chicago sem hibátlan

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 12. játéknapján csupán négy mérkőzést rendeztek. A Chicago Blackhawks a Minnesota Wild otthonában hullajtott el pontot először a szezon során, az Edmonton idegenben verte a Phoenixet, míg az Ottawa és a Vancouver simán verte csoportriválisát.

Minnesota Wild - Chicago Blackhawks 3-2 szétlövésekkel

Bár a Chicago győzelmi szériája véget ért, Jonathan Toewsék így sem panaszkodhatnak, hiszen pontszerző sorozatuk tovább tart. A Chicago a hetedik meccsén hullajtott először pontot a szezonban, miután a Minnesota Wild otthonában szétlövésekben alul maradt a hazaiakkal szemben.

A Wildtól Matt Cullen már másfél perc után előnyhöz juttatta a csapatát, de az első harmad végén már a Chicagónak állt a zászló, miután Andrew Shaw és Toews is betalált Josh Harding kapujába. A hazaiak mestere, Mike Yeo nem volt rest kapust cserélni, és a húzása be is vált, ugyanis Niklas Backstrom mind a 28 lövést hárította, és a rávezetések során is csak egyszer kapitulált, miközben Zach Parisé és Cullen eredményesek tudtak lenni a hazai oldalról. A Blackhawks vereségével már csak a San Jose az egyetlen veretlen csapat a ligában.

Ottawa Senators - Montreal Canadiens 5-1

Szoros mérkőzés helyett kiütés lett vége a kelet-kanadai rangadónak. Bár a Montreal jó formának örvendett, miközben a Senators elmúlt három meccse döcögősre sikeredett, ennek ellenére sem tudta megszorongatni a hazaiakat. Craig Anderson 31 védést mutatott be pályafutása 300. mérkőzésén, az Ottawából pedig öt különböző ember talált be a gólzápor során, mindezt továbbra is Jason Spezza hiányában.

Phoenix Coyotes - Edmonton Oilers 1-2 h.u.

Nail Jakupov jelét sem mutatja, hogy gondot jelentene neki az NHL-hez való belerázódás. Az orosz zseni, akit az előző év 1/1-eként választott ki az albertai együttes, ezúttal a hosszabbításban váltott ki örömünnepet a kanadai együttes szimpatizánsai körében, pár perccel azután, hogy Devan Dubnykot cserben hagyták, és nem jött össze a portásnak a shutout.

A Coyotes az utolsó percben egyenlítette ki a mérkőzést, miután Sam Gagner-t kiállították, és lehozták a kapust is az extra csatárért, így hat a négyre próbálkozhattak, eredménnyel. A kései egyenlítés azonban némi meglepetésre, de nem törte meg a vendég csapatot, Jakupov negyedik góljával pedig a második pont is az Oilers zsebébe csusszant.

Vancouver Canucks - Colorado Avalanche 3-0

Hónapok óta az elsőszámú név a cserepletykákban Roberto Luongo, de a kanadai olimpiai bajnok kapus továbbra is a Vancouver Canuckst erősíti. Ahogy mostanában játszik, talán lassan ki is húzhatják a nevét az átadási listáról. Luongo 24 védéssel ért el shutoutot, a kanadai együttes pedig sima győzelmet aratott csoportriválisa felett, de az Edmonton és a Minnesota győzelme miatt még mindig csupán a harmadik helyet bitorolják a csoportban.

NHL
12. játéknap
Ottawa Senators - Montreal Canadiens 5-1
Minnesota Wild - Chicago Blackhawks 3-2 szétlövésekkel
Phoenix Coyotes - Edmonton Oilers 1-2 h.u.
Vancouver Canucks - Colorado Avalanche 3-0
NHL
Tabella
Csapat LM P Helyezés Csapat LM P
Chicago Blackhawks* 7 13 1. Boston Bruins* 6 11
San Jose Sharks* 6 12 2. Tampa Bay Lightning* 6 10
Minnesota Wild* 7 9 3. New Jersey Devils* 5 8
St. Louis Blues 6 10 4. Ottawa Senators 7 11
Edmonton Oilers 6 8 5. Montreal Canadiens 6 8
Vancouver Canucks 7 8 6. New York Islanders 6 7
Anaheim Ducks 5 7 7. Winnipeg Jets 6 7
Detroit Red Wings 6 7 8. New York Rangers 6 6
Los Angeles Kings 5 5 9. Toronto Maple Leafs 6 6
Nashville Predators 6 5 10. Pittsburgh Penguins 6 6
Phoenix Coyotes 7 5 11. Buffalo Sabres 6 5
Dallas Stars 7 5 12. Carolina Hurricanes 5 4
Columbus Blue Jackets 7 5 13. Philadelphia Flyers 7 4
Colorado Avalanche 6 4 14. Washington Capitals 6 3
Calgary Flames 4 3 15. Florida Panthers 6 2
LM=lejátszott meccs, P=pontszám, *=csoportelső