NBA

Sorozatban harmadik győzelmét aratta a Lakers

Kedden rendkívül rövid, mindössze négy mérkőzésből álló játéknapot rendeztek az NBA-ben (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság). A nap győztese egyértelműen a Lakers volt, hiszen Kobe Bryanték a New Orleans felülmúlásával immár sorozatban három nyert meccsnél tartanak.

Kobe Bryant

Los Angeles Lakers-New Orleans
111-106

Egyre inkább bizakodó lehet a Staples Center közönsége, hiszen mióta Kobe Bryant azt a játékát hozza, amit a válogatottban a világeseményeken, különös módon a Lakers is elkezdett meccseket nyerni. Immáron sorozatban a harmadikat, méghozzá a New Orleans ellen. Hab a tortán, hogy mindez ráadásul viszonylag simán összejött a Lakersnek, hiszen félidőben már 12 ponttal vezettek a hazaiak, akik így megtehették, hogy a második félidőre kissé leeresszenek.

Kobe Bryant ismét kiválóan teljesített, 14 pontot, 11 gólpasszt és 8 lepattanót gyűjtött, amivel majdnem ismét összejött neki egy tripla-dupla. Érdemes még kiemelni Dwight Howardot is, aki 24 ponttal segítette csapatát, illetve Earl Clarkot is, aki 20 egység mellett 12 lepattanót is letépett. A másik oldalon Eric Gordon 25 ponttal zárt.

Cleveland-Golden State
95-108

Hiába hiányzott három kezdőjátékos (Curry, Barnes, Bogut) is a Warriorstól a keddi mérkőzésen, a Cleveland nem tudott élni az adódó lehetőséggel, és még így is csúnya verést kapott az oaklandi gárdától. Az első negyed ugyan még szorosan alakult, azt követően viszont nagyon meglépett a Warriors, ami azt eredményezte, hogy a negyedik negyed elején gyakorlatilag már borítékolható volt a győztes kiléte.

Nagyot játszottak a Warriors hátvédjei, ugyanis Klay Thompson 32, Jarrett Jack pedig 26 ponttal zárt. David Lee játéka mellett sem mehetünk el szó nélkül, az erőcsatár ugyanis két gólpassz híján 20 pontjával és 13 lepattanójával tripla-duplát szerezhetett volna. A másik oldalon hatan is elérték a kétszámjegyű eredményt, ám senki sem tudott kimagaslóan jól teljesíteni.

Detroit-Milwaukee
90-117

Nem akármilyen meccset produkált a Milwaukee Detroitban, ugyanis a Bucks az első negyedbeli kilencpontos hátrányából 27 pontos sikert aratott. A nem mindennapi produkció főszereplője a 30 pontot jegyző Brandon Jennings volt, de érdemes még kiemelni a kispadot is, amely összesen 59 egységgel járult hozzá a vendégek sikeréhez.

A másik oldalon az újonc Andre Drummond parádézott, 18 pontja mellé 18 lepattanót gyűjtött, mindezt a kispadról beállva.

Portland-Dallas
106-104

Izgalmas mérkőzést hozott a Dallas portlandi látogatása, hiszen az oregoni gárda nagyot küzdve fordított. A Mavs félidőben már 17 ponttal is vezetett, így Dirk Nowitzkiék joggal hihették azt, hogy már zsebben a meccs. Ennek ellenére a Portland mégis erőt vett magát, és megfordította a meccset. A győztes kosár LaMarcus Aldridge nevéhez fűződik, aki két tizedmásodperccel a vége előtt értékesített egy kétpontos kísérletet a baloldali alapvonal mellől.

Aldridge a győztes kosarával együtt 29 pontot és 13 lepattanót szerzett, de az oregoniak centere, J.J. Hickson is nagyot játszott, ő 26 pontot és 16 lepattanót könyvelhetett el. A másik oldalon Dirk Nowitzki ismét régi énjét hozta, 26 pontot tett a közösbe.

NBA
Alapszakasz, 88. játéknap
Cleveland-Golden State 95-108
Detroit-Milwaukee 90-117
Portland-Dallas 106-104
Los Angeles Lakers-New Orleans 111-106