NBA

Történelmi vereséget szenvedett a Utah Jazz

Hét mérkőzést rendeztek az NBA hétfői játéknapján, amely rendkívül sok érdekességet tartogatott. Visszatért például Andrew Bogut, kidőlt a sorból Mike Conley, a Houston pedig 45 ponttal nyert Salt Lake Cityben a Jazz ellen.

James Harden

Utah-Houston
80-125

Hiába számít évek óta oroszlánbarlangnak a Utah arénája, a Houston együttese ezúttal csúnyán elkalapálta a Jazzt. A mérkőzés eseményeiről talán elég, ha annyit mondunk, hogy a Rockets egyszerűen megállíthatatlan volt, folyamatosan növelte előnyét, amely a meccs végére akkora lett, hogy a Jazz történelmi vereséget szenvedett. Hazai pályán ugyanis soha nem verték még el ennyire Jeffersonékat, sőt, a Utah legutoljára 2000 februárjában kapott ki több mint 40 ponttal.

Hogy minek köszönhető a nem mindennapi bravúr, azt Jeremy Lin osztotta meg az újságírókkal: „Jól mozgattuk a labdát, megosztottuk azt. Kiválóan védekeztünk, majd rohantunk. Mindent végre tudtunk hajtani, amit elterveztünk, nagy győzelmet arattunk.”

A meccs legeredményesebb játékosa James Harden volt 25 ponttal, de Ömer Asik például karriercsúcsot döntött 19 lepattanójával. A másik oldalon a pocsék dobóteljesítmény miatt a legjobb teljesítmény 12 pont volt, amelyet Randy Foye ért el.

Toronto-Golden State
102-114

Kiválóan sikerült Andrew Bogut visszatérése, hiszen a center és csapata sikerrel távozott Kanadából. Pedig a Raptors kiválóan tartotta magát, csupán az utolsó negyedet bukta el tízzel, ami gyakorlatilag a meccsbe került.

A Warriors kiválóan osztotta meg a labdát, minden kezdő, továbbá két csere jutott tíz pont fölé, akik közül David Lee volt a legeredményesebb 21 egységgel. A másik oldalon Aaron Gray 22 ponttal és 10 lepattanójával dupla-duplát ért el, DeMar DeRozan pedig 21 egységgel terhelte a vendégek gyűrűjét.

Washington-Sacramento
94-96

Hiába van kiváló formában a Washington, John Walléknak ezúttal nem sikerült legyőzniük a Sacramento együttesét. A mindvégig kiélezett mérkőzésen hét másodperccel a vége előtt Martell Webster egyenlített, szűk két másodperccel a vége előtt pedig Isaiah Thomas alakította ki a végeredményt.

A meccs legkiemelkedőbb teljesítményét Emeka Okafor szállította, aki 23 pontot és 15 lepattanót tett a közösbe. A másik oldalon Isaiah Thomas volt a legjobb, a győztes dupla mellé további húsz pontot tett oda.

Philadelphia-Memphis
100-103

Ugyan Mike Conley kidőlt a mérkőzés előtt, a Memphis pedig korábban gyakorlatilag a teljes kispadját elpasszolta, mégis nyerni tudott a Grizzlies Philadelphiában. No persze a Sixers kiválóan tartotta magát, az utolsó negyednek pedig döntetlen állásról futhattak neki a felek. A hajrára azonban mintha elfáradtak volna a hazaiak, hiszen az utolsó hat pontot a Memphis szerezte, amely Evan Turneréknek a meccsbe került.

A Grizzliest ezúttal Marc Gasol és Rudy Gay vitte a hátán, előbbi 27, utóbbi 26 pontot szerzett, de nem Jerryd Bayless is kiválóan helyettesítette a sérült Mike Conley-t, hiszen 21 egységgel zárt. A másik oldalon főként a csatárok remekeltek, Evan Turner 27, Thaddeus Young pedig 23 pontot tett a közösbe.

Brooklyn-Orlando
97-77

Érdekes mérkőzést produkált a Brooklyn és az Orlando. Történt ugyanis, hogy a hazaiak félidőben már 16 ponttal vezettek, és a meccs gyakorlatilag eldőlni látszott. A Magic azonban nem így gondolta, Nelsonék ugyanis 23-14-re nyerték a harmadik negyedet, amivel lényegében visszajöttek a meccsbe. A szufla viszont itt elfogyott, az utolsó etapban ugyanis nagyon simán lezárta a meccset a Nets.

A meccs legjobbja az egyre jobb formába lendülő Deron Williams volt, aki 20 pontot szerzett.

Denver-Indiana
102-101

A Denver oroszlánbarlangját már nem sikerült bevenni hétfőn, nem úgy, mint a Jazzét, bár ez sem múlt sokon. A Nuggets nyolcpontos előnnyel vághatott neki az utolsó játékrésznek, a Pacers azonban egyenlíteni tudott, és csak Paul George buta hibájának köszönhető, hogy elveszítette a meccset. A fiatal játékos ugyanis négy tizedmásodperccel a vége előtt 101-101-nél odaütött Andre Iguodalának, aki értékesítette egyik büntetőjét, amely győzelmet ért a Denvernek.

Kiváló egyéni teljesítményeket hozott ez a mérkőzés, Danilo Gallinari például 27 ponttal zárt, míg Andre Iguodala 13 pontot, 10 lepattanót és 7 gólpasszt gyűjtött. A másik oldalon Paul George 23 egysége mellett 10 lepattanót is elkönyvelhetett, míg Lance Stephenson 20 pontot tett a közösbe.

NBA
Alapszakasz, 87. játéknap
Philadelphia-Memphis 100-103
Toronto-Golden State 102-114
Washington-Sacramento 94-96
Brooklyn-Orlando 97-77
Chicago-Charlotte 93-85
Denver-Indiana 102-101
Utah-Houston 80-125