NBA

A Macik csak hosszabbításban verték a Bikákat

Szombaton nyolc mérkőzéssel folytatódott az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság) alapszakasza, a játéknap legérdekesebb mérkőzése pedig a Chicaho-Memphis találkozó volt, ahol nagy nehézségek árán a vendégek diadalmaskodtak.

Joakim Noah és Zach Randolph

Chicago-Memphis
82-85 (h.u.)

A nap rangadójára Luol Deng nélkül kellett kiállnia a Chicago Bullsnak, és nagyon sokáig úgy is tűnt, hogy ezt képtelen lesz elviselni a csapat. Boozerék ugyanis a két középső negyedet nagyon elveszítették, és a második félidőben már 17 ponttal is égtek, ennek ellenére sikerült a feltámadás, sőt, ha Belinelli a végén egy helyett két büntetőt értékesített volna, akkor a Bulls hagyhatta volna el győztesen a pályát. Nos, nem ez történt, hiszen a hosszabbítást jobban kezdte a Grizzlies, és a hajrában Nate Robinson kihagyta a triplát, így a Memphis győztesen távozott Chicagóból.

Deng hiányában a Bulls legjobbja Carlos Boozer volt 17 ponttal, míg a másik oldalon Marc Gasol volt a legeredményesebb 19 egységgel.

Atlanta-San Antonio
93-98

Tim Duncan és Manu Ginobili hiánya ide vagy oda, ez a Spurs bizony még mindig képes bárkit legyőzni. A Sarkantyúsok ezt be is bizonyították szombaton, hiszen Atlantában verték a Hawkst, ráadásul nem is simán. A meccs gyakorlatilag az utolsó negyedben dőlt el, ahol Tony Parker hátára vette csapatát, és tíz ponttal járult hozzá a Spurs sikeréhez.

A már említett francia irányító 23 ponttal és 12 gólpasszal zárta a találkozót, a másik oldal legjobbja pedig Josh Smith volt, méghozzá 21 egységgel.

New Orleans-Golden State
112-116

Jót tett Stephen Curry visszatérése a Golden State-nek, hiszen a Warriors szombaton idegenben verte el a Hornets gárdáját. Az első félidőt egyértelműen a vendégek uralták, akik tízpontos előnnyel vonulhattak nagyszünetre, azonban nagyon úgy tűnt, hogy Thompsonék bennmaradtak az öltözőben, hiszen a harmadik etapot 32-18-ra bukták el. A Warriors azonban nem esett pánikba, a végjátékban kiharcolta a győzelmet.

Kiváló egyéni produkciókban ezúttal sem volt hiány, Klay Thompson 29 egységgel zárt, de érdemes kiemelni Jarrett Jacket is, aki 25 pontja mellé 12 gólpasszt is kiosztott, mindezt a cserepadról beállva. A hazaiaknál nagyon úgy néz ki, hogy Eric Gordon egyre inkább formába lendül, ezúttal 23 pontot jegyezhettek fel a statisztikusok a neve mellé.

Minnesota-Houston
92-79

Mivel a minnesotai kórházban lassan telt ház van (a korábbi hiányzók mellé most kidőlt Nikola Pekovic, Alexey Shved, valamint Dante Cunningham is), ezért a találkozó favoritja egyértelműen a szintén rossz formában lévő Houston volt. Erre aztán alaposan rácáfolt a Timberwolves, hiszen Kirilenko vezetésével gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott a hazai gárda, ami még akkor is igaz, ha a tetemes különbség leginkább az utolsó játékrészben alakult ki.

A meccs embere a korábban már említett Andrej Kirilenko volt, aki 21 ponttal és 11 lepattanóval zárta a találkozót. A vendégek sztárja, James Harden gyengén dobott (5/18), így mindössze 18 egységet könyvelhetett el.

Portland-Milwaukee
104-110

Pocsékul kezdtek a hazaiak a Portland-Milwaukee találkozón, hiszen Lillardék félidőben már 17 ponttal égtek. Ennek ellenére a Blazers megpróbálta a lehetetlent, vagyis a talpra állást, ami majdnem sikerült is, hiszen a végjátékban egészen közel tudtak férkőzni Aldridge-ék a Buckshoz, amely azonban nem remegett meg, és behúzta a meccset.

A vendégek irányítója, Brandon Jennings ezúttal kiváló meccset játszott, 30 ponttal zárt, míg a hazaiaknál hárman is legalább húsz egységet könyvelhettek el (Aldridge, Matthews, Lillard).

Los Angeles Clippers-Washington
94-87

A Clippers ellen bebizonyította a Washington, hogy nem csak a gyenge ellenfeleknek köszönhető a mostanában tapasztalt fellángolás, hiszen a fővárosiak úgy tudtak meccsben maradni a liga egyik legjobb csapatával szemben, hogy Chris Paul három meccs után visszatérhetett sérüléséből. Tény, hogy a Clippers végig vezetett, azonban a Wizards mindvégig ott lihegett a hazaiak nyakán, amely dicséretes teljesítmény Bealéktől.

Az irányítók parádéztak ezen a játéknapon, Chris Paul 22 pontja mellé 11 gólpasszt is kiosztott, míg a másik oldalon a továbbra is csak csereként pályára lépő John Wall 24 egységgel zárt.

NBA
Alapszakasz, 78. játéknap
Atlanta-San Antonio 93-98
Charlotte-Sacramento 93-97
Chicago-Memphis 82-85 (h.u.)
Minnesota-Houston 92-79
New Orleans-Golden State 112-116
Utah-Cleveland 109-98
Portland-Milwaukee 104-110
Los Angeles Clippers-Washington 94-87