NBA

A Cleveland ellen javított gyászos mérlegén a Lakers

Vasárnap hét mérkőzéssel folytatódott az alapszakasz az NBA-ben (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság). Ezúttal gyakorlatilag minden esélyes szállította a papírformát, köztük a Los Angeles Lakers is, amely a Clevelandet győzte le.

Steve Nash

Los Angeles Lakers-Cleveland
113-93

Kobe Bryanték ezúttal nem bízták a véletlenre a dolgot, hiszen már a meccs kezdetétől fogva nekiestek a Cavaliersnek, ennek eredményeként a Lakers már 37-20-ra vezetett egy negyednyi játék után. Ezt az előnyt ráadásul nem is adta le a Los Angeles, amely így 16-21-re javította az egyébként gyászos mutatóját.

A találkozó legeredményesebb játékosa természetesen Kobe Bryant volt, aki 23 pontot szerzett, de Dwight Howard visszatérése sem sikerült rosszul, ő 22 ponttal és 14 lepattanóval zárt.

New York-New Orleans
100-87

New Yorkban sem született meglepetés, hiszen a Knicks magabiztos játékkal múlta felül a New Orleans Hornets gárdáját. Pedig nem kezdtek rosszul a Darazsak, sőt, a záró játékrész előtt csupán öt ponttal voltak lemaradva a házigazdától, azonban a hajrát jobban bírták Jason Kiddék.

Az ezúttal kissé furcsán felálló hazaiak, egyben a mezőny legjobbja Carmelo Anthony volt 27 ponttal, tőle nem sokkal maradt el csapattársa, Chris Copeland, illetve a Hornets sztárja, Eric Gordon, akik egyaránt 22 egységgel zártak.

Brooklyn-Indiana
97-86

Továbbra is jól megy a Nets szekere, hiszen Deron Williamsék vasárnap újabb sikert arattak, ezúttal a Pacers ellen. A találkozó rendkívül hullámzóan alakult, három negyednyi játékot követően a vendégek ugyan még előnyben voltak, de a záró játékrészben csupán 11 pontot dobtak, amely egyet jelentett a vereséggel, hiszen erre a Nets 28-cal válaszolt.

A Nets hátvédpárosának, Deron Williamsnek, valamint Joe Johnsonnak továbbra is jól megy a játék, előbbi 22, utóbbi pedig 20 egységgel zárta a vasárnap estét. A másik oldalon David West volt a legkiemelkedőbb, az erőcsatár 27 pontot tett a közösbe.

San Antonio-Minnesota
106-88

A Minnesota legyőzésével Tony Parkerék sorozatbeli 12. mérkőzésüket nyerték meg hazai pályán. Őszintén szólva a Farkasok jelenlegi állapotukban képtelenek voltak bármiféle fejtörést okozni a Sarkantyúsoknak, akik folyamatosan növelték előnyüket, bár a nagy különbség csak a záró etapban alakult ki.

A meccs legjobbja az a Tony Parker volt, aki 20 ponttal és 6 gólpasszal zárt.

Denver-Golden State
116-105

Izgalmas, pontgazdag mérkőzést hozott a két fiatal nyugati csapat összecsapása Coloradóban, a Denver azonban behúzta a meccset, Andre Iguodaláék ezzel sorozatban ötödik győzelmüket aratták. Hasonlóan az Indiana és a Nets mérkőzéséhez, itt is az utolsó játékrész döntött, amelyben a hazaiak rommá verték a Warriorst, hiszen a 37 szerzett pont mellé csak 18-at kaptak.

Kiváló egyéni teljesítményekben nem volt hiány, a vendégeknél hárman (Curry, Lee, Barnes), a hazaiaknál pedig ketten (Lawson, Gallinari) is legalább húsz pontot értek el.

Portland-Oklahoma City
83-87

Furcsa mérkőzéssel zárult a játéknap, hiszen a Thunder úgy lépett pályára Portlandben, hogy sem Serge Ibaka, sem Thabo Sefolosha nem volt tagja a kezdőcsapatnak. Ennek ellenére azonban, még ha nagy nehézségek árán is, de nyerni tudott a tavalyi döntős.

A találkozó legjobbja a Serge Ibaka hiányában gyengébb védelmet kapó LaMarcus Aldridge volt 33 ponttal és 11 lepattanóval, de Kevin Durant is ugyanennyi ponttal terhelte ellenfele gyűrűjét. Érdekes módon a Sefolosha helyén játszó DeAndre Liggins élni tudott a kínálkozó lehetőséggel, hiszen 11 pontot és 9 lepattanót jegyezhetett fel az ifjú titán.

NBA
Alapszakasz, 72. játéknap
New York-New Orleans 100-87
Toronto-Milwaukee 96-107
Brooklyn-Indiana 97-86
San Antonio-Minnesota 106-88
Denver-Golden State 116-105
Portland-Oklahoma City 83-87
Los Angeles Lakers-Cleveland 113-93