NBA

Hozták a papírformát a nagyok az 53. játéknapon

Vasárnap került sor az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság) 53. játéknapjára, amely során hat találkozó került lebonyolításra. Ezen a napon gyakorlatilag az összes papírforma beigazolódott, hol könnyebben, hol nehezebben.

Deron Williams és Brook Lopez

Phoenix-Los Angeles Clippers
77-103

Sokat nem kellett izgulniuk a Clippers-drukkereknek így Karácsony előtt, hiszen kedvenc csapatuk bár Phoenixbe látogatott, meglehetősen könnyedén nyert. A vendégek villámrajtot vettek, a félidőben már 15, a harmadik felvonás után pedig már 31 ponttal vezettek, így az is belefért, hogy a záró etapban Chris Paulék csak 12 pontot szerezzenek.

A Clippers szekerét szokás szerint leginkább Blake Griffin és Jamal Crawford húzták, előbbi 23, utóbbi pedig 22 egységet szorgoskodott össze, míg a hazaiaknál Jared Dudley 19 pontja számított a legjobbnak.

Brooklyn-Philadelphia
95-92

A nap egyik legszorosabb találkozóját a Brooklyn és a Philadelphia játszotta egymással, ahol végül a hazaiak örülhettek. A találkozó rendkívül hullámzó volt, egyik fél sem tudott egymás után két játékrészben ugyanolyan jól teljesíteni, így szoros végjátékot várhattak a nézők, ahol a Nets bizonyult jobbnak.

Ezen a találkozón ráadásul számtalan kiváló egyéni produkciót láthattunk, Joe Johnson például 22 pontot szerzett, míg a vendégeknél Jrue Holiday 24-et.

New York-Minnesota
94-91

Szintén szoros, de hazai sikert hozott a Knicks-Wolves összecsapás, annyi különbséggel, hogy itt egészen a nagyszünetig úgy tűnt, hogy a Kevin Love nélkül felálló vendégek nyerni tudnak a Nagy Almában. Ennek ellenére azonban a nagyszünet után összekapta magát a Knicks, és egy 25-18-as, valamint egy 23-19-es etappal megnyerte a találkozót.

Mindez elsősorban Carmelo Anthonynak köszönhető, aki 33 pontot tett a közösbe, míg a másik oldalon a legkiemelkedőbb produkció egyértelműen Nikola Pekovicsé volt, aki 21 pontot és 17 lepattanót gyűjtött.

Orlando-Utah
93-97

Hiába Glen Davis hiánya, a Magic-nek bizony minden esélye meg volt arra, hogy hazai pályán legyőzze a Utah Jazzt. Az Orlando rögtön 30-18-cal kezdett, de a hullámzó játék miatt félidőre ez az előny egy pontra apadt. A nagyszünet után teljesen kiegyensúlyozott volt a játék, azonban a záró etapot 26-20-ra nyerte a Jazz, amely így megérdemelten nyert.

Ez a találkozó, amint azt a végeredmény is mutatja, a kiegyensúlyozottságról szólt. Összesen tíz olyan játékos volt a mezőnyben, akik kétszámjegyű eredményt értek el, közülük a legjobb az az Arron Afflalo volt, aki 20 egységet termelt.

San Antonio-Dallas
129-91

Nagyon-nagyon sima győzelemmel hangolt Karácsonyra a Spurs, az áldozat pedig a Dallas Mavericks gárdája volt. Gyakorlatilag egy percig sem lehetett kérdés a győztes kiléte, hiszen a hazaiak minden etapot meggyőző fölénnyel nyertek.

A találkozó legeredményesebb játékosa Danny Green volt 25 ponttal, de rajta kívül további négy Spurs-játékos ért el kétszámjegyű eredményt. A vendégeknél furcsa módon 15 egység elég volt ahhoz, hogy Darren Collison elmondhassa magáról, hogy csapata legjobbja volt.

Sacramento-Portland
108-96

A nap zárómérkőzésén a Portland Sacramentóba látogatott, ahol az alaposan felforgatott hazaiak viszonylag simán tudtak nyerni. A találkozót azonban sokkal jobban kezdték a vendégek, akik egy negyednyni játékot követően már 27-21-re vezettek. Ezt követően azonban beindult a Kings henger, a hazaiak sorra 13, 2, majd 3 ponttal nyerték az etapokat, így a Blazersnek nem sok esélye volt a sikerre.

Tyreke Evans és DeMarcus Cousins hiányában a Kingsnél Marcus Thornton volt a legjobb 22 ponttal, míg a vendégeknél szintén ennyit dobott LaMarcus Aldridge is.

NBA
Alapszakasz, 53. játéknap
Brooklyn-Philadelphia 95-92
New York-Minnesota 94-91
Orlando-Utah 93-97
San Antonio-Dallas 129-91
Phoenix-Los Angeles Clippers 77-103
Sacramento-Portland 108-96