Kerékpár

A Tour-győztes Bradley Wiggins két trófeára vágyik jövőre

  • SZA

Nem elégszik meg Bradley Wiggins azzal, hogy első britként sikerült megnyernie a legnagyobb kerékpáros körversenyt, a Tour de France-t. Az olimpiai időfutamban is diadalmaskodó 32 éves angol bringás ugyanis a Tour mellett a Giro d’Italiát is előjegyezte a naptárába, hogy szívesen megnyerné azokat.

A BBC Az Év Sportolója-díját is megnyerő Wiggins a díjátadó után egyből ki is jelentette a Guardiannak: „Arra vágyom, hogy másodjára is megnyerjem a Tourt. Én vagyok a címvédő. Meg akarom próbálni megnyerni a Giro d’Italiát, és utána győzni a Touron is. Vannak, akik azt mondják, ez lehetetlen, én azt mondom, meg kell próbálni.” Utoljára a Kalóznak, a néhai Marco Pantaninak sikerült az egy évbeli Giro-Tour duplázás, még 1998-ban.

A 2013-as Giro d’Italia május negyedikén rajtol Nápolyból, s 3405 km-t kell megtenniük a versenyzőknek, mire ugyanaz hónap 26-án beérnének a hagyományosan milánói célba. A duplázásban a legnehezebb a pihenés; a centenáriumi, századik alkalommal megrendezésre kerülő Tour ugyanis június 29-én rajtol Korzikán.