Német Kupa

Továbbra sem megy a Schalkénak, Szalaiék jutottak tovább

A Schalke átmentette a Bundesligában mutatott formáját a Német Kupára is: a gelsenkircheniek hazai pályán 2-1 arányban alulmaradtak Szalai Ádám csapata, a Mainz ellen, így kiestek. A nyolcaddöntő másik találkozóján a Freiburg korai góllal győzött a Karlsruhe otthonában.

Schalke-Mainz

A Schalke az első tíz percben kapujához szegezte a Mainzot, s a harmadik percben könnyen vezetést szereztettek volna a hazaiak, de Marica fejese centikkel kapu mellé szállt.

Nicolai Müller ünnepel

Negyed órába telt, amíg feléledtek a vendégek, Noveszki a 19. percben egy szögletet követően azonban még a léc fölé lőtt. A 30. percben már pontosabban céloztak a mainziak és megszerezték a vezetést: Szalai adott remek labdát Marco Caligiurinak, aki mintegy 16 méterről a hosszú alsó sarokba tekert (0-1).

A Schalke ezt követően két távoli lövéssel veszélyeztetett, Barnetta kísérlete - amely a nagyobb riadalmat okozta - kapu mellé szállt, Draxler próbálkozását pedig Wetklo védte.

A szünet után a 74. percben kialakult az addigi legnagyobb Schalke-lehetőség, de a csereként beállt Obasi nyolc méterről keresztbe ellőtte a labdát a kapu előtt. Egy perccel később már nem hibáztak a hazaiak: Marica verekedte át magát a védőkön, Huntelaar elé tálalt, aki az ötösről a léc alá lőtt (1-1).

Azonban a szerzett gól nem a hazaiaknak adott szárnyakat, hanem a Mainznak fújt ébresztőt. A 83. percben Pospech ívelte előre a labdát, Nicolai Müller a tizenhatoson kívül jobbal átvette azt, majd belülről ballal kilőtte a jobb alsó sarkot (1-2).

A Schalke a hátralévő időben Fuchs révén megzörgette a kapufát, majd Marica lövését blokkolták, de ezzel el is lőtték puskaporukat a hazaiak. A Mainz jutott a legjobb nyolc közé.

Karlsruhe-Freiburg

A Freiburg remek formában zárta a Bundesligát, s ezt a Karslruhe is megtapasztalhatta. A vendégek már a második percben betaláltak, s mint később eldőlt, ez a találat elég volt a továbbjutáshoz. Rosenthal ugratta ki Schmidet, aki éles szögből Orlishausen lábai között a hálóba lőtt (0-1).

A továbbiakban a Karlsruhe egyenrangú ellenfél volt, de betalálni nem tudtak a hazaiak.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/nemet-kupa-2012-2013/1364020  
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/nemet-kupa-2012-2013/1364018 
Német Kupa
Nyolcaddöntő
FC Schalke 04-1. FSV Mainz 05 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Huntelaar (75.) ill. M. Caligiuri (30.), N. Müller (83.)
 
Karlsruher SC-SC Freiburg 0-1 (0-1)
Gólszerző: Schmid (2.)