NFL

Bud Spencer-i pofonokat osztogattak Amerika partjain

A vasárnap este a legendás humorista jegyében telt a Nemzeti Futball Ligában. A New Orleans a Nagy Almában, illetve a Miami Kaliforniában is csak Carlo Pedersolitól látható taslikat kapott, míg az Arizona ezen a szinten is túllévő, már-már apokaliptikus vereségbe szaladt bele Seattle-ben.

New York Giants - New Orleans Saints 52-27

Remekül kezdődött a múlt héten csoportrangadót vesztő Szentek számára a tavalyi Super Bowl-győztes Giants elleni derbi: Drew Breesék már a Giants második támadásából megszerezték a vezetést (nem tévedés: Eli Manning passzát Elbert Mack, a Saints védője kapta el, s 73 yardos visszafutásának hat pont lett vége).

Ezután viszont beleerősítettek a hétfőn a Washington ellen egyetlen pont különbséggel kikapó Óriások. David Wilson egyből a kirúgás után meg sem állt a Saints endzone-jáig (a futó később egy ,,rendes" futójátékból is touchdownt szerzett), ami egy 35-6-os sorozatban végződött. Wilsonon kívül Martellus Bennett, Domenik Hixon és Hakeem Nicks is megszerezte a maga hat-hat pontját Manning passzából; végül a Darren Sproles által vezetett feltámadási kísérletet Victor Cruz 10 yardos touchdown-elkapása fújta le végleg.

A Giants ezzel 8-5-tel áll, s vezeti az NFC Keleti csoportját; a Saints viszont 5-8-as mérlegével már gyakorlatilag lemondhat a rájátszásról.

Seattle Seahawks - Arizona Cardinals 58-0

Bár megpróbáltuk visszatartani, de lehetetlen, hogy el áruljuk egyből: osztálykülönbség volt a rájátszásba tartó Seattle és a négy győzelemmel indító, de azóta nyolc vereséget elszenvedő Arizona között. A Cardinalst még legmegbízhatóbb játékosai is elárulták: Larry Fitzgerald kilenc felé szálló dobásból egyetlen egyet kapott el, a tavaly, újoncidényében a liga legjobb punt visszahordójának választott Patrick Peterson pedig már az első félidőben kétszer is elhagyta a disznóbőrt.

A sivatagi csapat pedig nem bírta a tengerparti levegőt, s így rekordnagyságú pofonba szaladt bele. Elég csak annyi, hogy 38 pontot egy félidőben utoljára még 1923-ban, Chicago Cardinalsként kapott Ken Whisenhunt alakulata, s az 58 pontos (!) különbség mindkét klub történetének legnagyobb győzelme, illetve veresége.

San Francisco 49ers - Miami Dolphins 27-13

Két erős védelem találkozott San Franciscóban, a helyi 49ers és a floridai Dolphins összecsapásakor. Főleg a két pass rusher, a Michael Strahan rekordja közelében járó Aldon Smith és miami ellenlábasa, Cameron Wake volt elemében. Előbbi kétszer, utóbbi háromszor terítette le az ellenfél irányítóját, így sokáig csak mezőnygólokig jutott a két csapat.

Persze jó edző hamar rájön ilyenkor, mi a teendő, s Jim Harbaughék a második félidőben szétfutották Kevin Coyle, a Dolphins védőkoordinátorának védelmét. Előbb Frank Gore (12 futás/63 yard), majd Anthony Dixon 1 yardos touchdown-futásával pedig az eredményjelző táblán is kijött, melyik is a jobb csapat.

Az Aranyásók végül magabiztosan nyertek, s 9-3-1-el egyre nagyobb a sanszuk, hogy a második egymás utáni szezonban is megnyerjék a 7-5-el álló Seahawks előtt a csoportot.