NBA

Ha nehezen is, de Griffinék legyőzték a Jazzt

Hétfőn hat mérkőzéssel folytatódott az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság), a nap slágermeccse pedig egyértelműen a Utah Jazz-Los Angeles Clippers találkozó volt, ahol ha nagy nehézségek árán is, de a vendégek diadalmaskodtak.

Blake Griffin

Utah-Los Angeles Clippers
104-105

Ahhoz képest, hogy a hazaiaknál néhány fontos kiegészítő sérülés miatt nem játszhatott a Clippers ellen, a Jazz kiválóan tartotta magát a nap slágermeccsén. A Utah félidőben már hét ponttal, három játékrész után pedig tízzel ment, ám a Clippers kiválóan hajrázott, és ha szűken is, de nyerni tudott Salt Lake Cityben.

A meccs legjobbja ezúttal Blake Griffin volt a maga 30 pontjával, de a Clippers sikeréhez nagyban hozzájárult Jama Crawford is, aki 20 egységet termelt. A másik oldalon, furcsa módon a hátvédpár remekelt, Mo Williams 20, Randy Foye pedig 19 pontot tett a közösbe.

Charlotte-Portland
112-118

A játéknap egyik legizgalmasabb mérkőzését a Charlotte és a Portland összecsapása hozta. A felek fej-fej mellett haladtak egészen a záró játékrészig, amelynek a derekán a Bobcats már 17 ponttal is vezetett, ennek ellenére a vendégek vissza tudtak jönni a meccsbe, majd a hosszabbításban simán nyertek.

Nagy nap volt a hétfői Ben Gordon számára, aki nyolc triplát süllyesztett el a mérkőzés során, így 29 pontot ért el a kispadról, ami pedig ennél is fontosabb, hogy a hátvéd átlépte a bűvös 10000-es határt, már ami a karrierje során elért pontokat illeti. A vendégek legjobbja az a LaMarcus Aldridge volt, aki 25 pontot és 13 lepattanót szerzett.

Detroit-Cleveland
89-79

A korábbi két mérkőzéssel ellentétben, Detroitban nem kaptak szívrohamot a drukkerek, hiszen a Pistons rendkívül simán gyűrte le aktuális vetélytársát. A félidőben a hazaiak már 17 ponttal vezettek, és mivel a Cavs képtelen volt felzárkózni ellenfelére, ezért nagyon sima mérkőzést láthatott a publikum.

A hazaiak kezdőötöséből egyedül Greg Monroe volt az, aki nem tudta átlépni a tízpontos határt, míg a vendégeknél egyedül Anderson Varejao nyújtott értékelhető produkciót a maga 17 pontjával és 18 lepattanójával.

New Orleans-Milwaukee
102-81

Az Anthony Davist továbbra is nélkülözni kényszerülő Hornets meglepően simán nyert a Milwaukee ellen, hiszen a New Orleans végig vezetve, a második félidőben ellépve ellenfelétől 21 pontos sikert aratott hazai pályán.

A Hornetsnél elsősorban a magasemberek villogtak, Robin Lopez és Ryan Anderson összesen 43 pontot tett a közösbe, ugyanakkor a mezőny legeredményesebb játékosa már a vendégektől került ki, méghozzá Brandon Jennings személyében, aki 25 egységet ért el.

Denver-Toronto
113-110

Pontzuhatagot, illetve nem várt izgalmakat hozott a Denver és a Toronto összecsapása. A hazaiak félidőben már 17 ponttal vezettek, és az akkor még csak 44 pontot elérő Raptors nem úgy nézett ki, mint aki képes lehet visszajönni a meccsbe, ám mégsem így történt. Sőt, a kanadaiak akár hosszabbításra is menthették volna a találkozót, azonban DeMar DeRozan triplája kimaradt a végén, így a Nuggets örülhetett.

A hazaiak rendkívül kiegyensúlyozott produkciót nyújtottak, hiszen hatan is legalább tíz pontot értek el, míg a vendégeknél elsősorban Andrea Bargnani és Kyle Lowry villogott.

Golden State-Orlando
94-102

A játéknap utolsó találkozója komoly meglepetést hozott, hiszen az előzetesen esélytelennek kikiáltott Magic a Lakers legyőzése után a Warriorst is két vállra fektette. Mindezt ráadásul úgy, hogy három negyeden át fej-fej melletti csatát láthattunk, ám a végjátékban az Orlando felül tudott kerekedni ellenfelén.

A Warriors, egyben a mezőny legjobbja Stephen Curry volt 25 ponttal, de nem sokkal maradt el tőle David Lee sem, aki 22 egységet tett a közösbe. A másik oldalon a két húzóember, Arron Afflalo és Glen Davis összesen 48 pontot szorgoskodott össze, egyenlő elosztásban.

NBA
Alapszakasz, 33. játéknap
Charlotte-Portland 112-118 (h.u.)
Detroit-Cleveland 89-79
New Orleans-Milwaukee 102-91
Denver-Toronto 113-110
Utah-Los Angeles Clippers 104-105
Golden State-Orlando 94-102