La Liga

Higuaín-show és könnyed madridi diadal Mallorcán

A Real Madrid könnyed, ötgólos sikert aratott a Real Mallorca otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 9. fordulójának vasárnap esti meccsén. Gonzalo Higuaín a vendégek négy találatában tevékeny szerepet vállalt.

Gonzalo Higuaín

A Real Madrid mestere, José Mourinho ezúttal is "beugróját", Michael Essient jelölte balbekknek, tudniillik Marcelo és Fabio Coentrao sérülés miatt továbbra sem bevethető. Középen Pepe és Varane, a jobb oldalon Sergio Ramos kapott lehetőséget. A középpályán Xabi Alonso és Modric volt a szűrő, előttük Di María, Özil valamint Cristiano Ronaldo haladt, Higuaín pedig egy szem csatárként nyomulhatott.

A 8. percben óriásit hibázott a hazai védelem, Di María a mallorcai térfél közepéről félmagasan küldte előre a labdát, Conceicao blokkolhatta volna a passzt, helyette a combjáról a mögötte ólálkodó Higuaínhoz perdült a labda, az argentin átvette és 14 méterről a kapu jobb oldalába vágta (0-1). A 22. percben növelte előnyét a Real Madrid, Higuaín ezúttal gólpasszt adott, a 16-os vonaláról, középről, jobbra tolta a labdát, Ronaldo pedig laposan a hosszú sarokba lőtte (0-2).

A második félidő kis híján tömény unalomba fulladt, amikor a 70. percben Ronaldo középen kiugratta ki Higuaínt, aki üresen vette át a labdát és 13 méterről a bal sarokba helyezte (0-3). Három perccel később Higuaín ismét Ronaldót hozta gólhelyzetben, a portugál 15 méterről vette be a mallorcai kaput (0-4).

A 79. percben Mourinho lekapta a "négypontos", két-két gólt és gólpasszt jegyző Higuaínt és Álvaro Moratát küldte a helyére. Ronaldo teljesítménye sem maradt el sokkal az argentiné mögött, a portugál két góllal és egy gólpasszal zárta a meccset. A 90. percben ötre növelte előnyét a Real, Özil bal oldali passzát Callejón a gólvonalról a hálóba küldte (0-5).

A Real Madrid negyedik helyen áll, továbbra is nyolc pont a hátránya a listavezető Barcelona mögött. A Mallorca a 11. pozíciót foglalja el.

La Liga
9. forduló
Real Mallorca-Real Madrid 0-5 (0-2)
Gól: Higuaín (8., 70.), Ronaldo (22., 73.), Callejón (90.)
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/1260121