Portugál foci

Belga edzőt neveztek ki a Sporting Lisszabon élére

A belga Franky Vercauterent, a "Kis herceget" nevezték ki szerdán a labdarúgó Európa Ligában a Videotonnal azonos csoportban szereplő portugál Sporting Lisszabon vezetőedzőjének.

A klub bejelentése szerint az 55 esztendős szakember legfontosabb feladata az lesz, hogy kivezesse a krízisből az egyesületet, szerződése pedig egyelőre a mostani szezon végéig szól. Ha elégedettek lesznek a munkájával, akkor további egy évvel meghosszabbítják a megállapodást. Vercauteren legutóbb az Egyesült Arab Emírségekben dolgozott, áprilisig az al-Dzsazira gárdáját irányította. Korábban volt Köteles Lászlót és Tőzsér Dániel edzője is a Genknél.

A "Kis herceg" decemberben a Videoton ellen irányíthatja csapatát

A Sporting korábbi edzőjének, Ricardo Sá Pintónak október elején kellett felállnia a kispadról, miután a csapat 3-0-s vereséget szenvedett Székesfehérváron az EL csoportkörének második fordulójában.

A 18-szoros bajnok Sporting hat forduló után csak a 12. a 16 csapatot számláló ligában, a kupaküzdelmektől pedig már vasárnap elbúcsúzott, mivel hosszabbítás után 3-2-re kikapott a szintén élvonalbeli Moreirensétől.

A Videoton december 6-án, az EL csoportkör utolsó fordulójában lép majd pályára Lisszabonban.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/europa-liga-g-csoport-2012-2013/1323819