Portugál foci

Behúzzuk ezt a Porto kötelezőjén?!

Az utóbbi fordulók kiváló helyzetbe hozták a bajnoki címre pályázó Sárkányokat, akiknek a Belenenses következik.

Idén meglehet az arany a Portónak! Fotó: Archív

Öt mérkőzés van már csak hátra a portugál élvonalból és a hajrá lehet, hogy mégsem lesz annyira izgalmas, mint ahogyan számítottuk. Az elmúlt játéknapokon ugyanis a Porto hat pontos előnyre tett szert a címvédő Benficával szemben, tehát a kék-fehérek innét már csak elbukni tudják 29. aranyérmüket. A következő lépést a Belenenses ellen kell megtennie Sérgio Conceicao fiainak, akiknek a szorzók alapján nem is fog gondot okozni ez a feladat.

{"headTitle":"Porto-Belenenses","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-07-05 22:15","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Porto","odds":"1.22","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"6.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Belenenses","odds":"11.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Nagyot fordult a kocka Portugáliában, hiszen nem is olyan régen a Porto még hét pont lemaradással üldözte ősi riválisát, a bajnoki címvédő lisszaboni alakulatot. Februárban aztán egy parádés 3-2-es sikerrel lelépték a Benficát és onnét kezdve nem is néztek hátra, csak robognak a bajnoki cím felé. 

A kényszerszünet után mondjuk egy Famalicao elleni zakóval ijesztettek rá szimpatizánsaikra, de gyorsan rákapcsoltak és feledtették azt a kis kisiklást. Azóta négy meccse veretlenek úgy, hogy ezalatt a bő 360 perc alatt még gólt sem kaptak. A támadószekció ugyan nem mindig a legolajozottabb, de a 14. helyezett ellen valóban nincs sok okuk az aggodalomra.

[3096943] 2020-07-05 22:30:00 FC Porto - Belenensesx

A Belenenses amúgy is pocsék formában van és köszönhetően, hogy a pauza óta öt meccsen csak öt pontot gyűjtött (ebből hármat a tökutolsó Aves ellen), már a kiesés réme fenyegeti a csapatot. Petit legénységének még mindig van négy pont előnye a halálzóna fölött, ám tekintve, hogy a Ferreirát és a Tondelát sem tudták megverni, isteni csoda kéne, hogy vasárnap pontot szerezzenek.

Nem csak a pont, már a gólszerzés is csodaszámba menne, látva a Porto formáját...Sajnos ezt a bukmékerek is érzik, hiszen a ‘BTS - nem’ opció mindössze 1.50-et fizet. Ezt kiegészítve a hazai sikerrel egész tűrhető oddsot kapunk, bár karcolja azt a határt, ahol már nincsen megfelelő érték.

{"headTitle":"Porto-Belenenses","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-07-05 22:15","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fogadáskészítő - Porto nyer + Mindkét csapat szerez gólt - nem","odds":"1.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3096943] 2020-07-05 22:30:00 FC Porto - Belenensesx;