Portugál Foci

Logikus ez a tipp, mégis 1.88-at fizet

A Benfica számára nem igazán maradt tét, a Guimaraes viszont még elcsípheti az EL-t érő helyeket. Nem is húzunk 'H'-t.

Semmi nem jött össze a folytatás óta. Fotó: Benfica Twitter

A Benfica számára a szalmaszálnál is vékonykább esély maradt a címvédésre, hiszen három körrel a bajnokság vége előtt a Porto már nyolc pontos előnyben van. Az elmúlt hónapokban sehogy sem sikerült kijönni a gödörből, nem is olyan rég saját szurkolóik támadtak a csapat buszára és két hete megváltak Bruno Lage mestertől, akit a 43 éves Nélson Veríssimo váltott.

{"headTitle":"Benfica-Guimaraes","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-07-14 22:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Benfica","odds":"1.61","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.03","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Guimaraes","odds":"5.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}

Az asszisztensi pozícióból előléptetett tréner első meccsét megnyerte a középmezőnyben tanyázó Boavista ellen, ám sokáig nem tartott az öröm. A legutóbbi, Famalicaóval szemben lejátszott Primeira Liga-találkozón ugyanis csak 1-1-re futotta, hiába jegyeztek 20 kapura lövést és lőttek kétszer annyi szögletet ellenfelüknél.

A tüzelés mennyiségével jellemzően nincs baj, hiszen a Maritimo elleni bajnokin például 65 százalékos labdabirtoklás mellett 19-5-re nyerték ezt a mutatót, a Santa Clara ellen pedig 15-6-ra, csakhogy mindkét találkozón kikaptak végül. Pedig a támadószekcióban bőven van opció, Carlos Vinicius és a legutóbb betaláló Pizzi mellett ott van még Rafa Silva, Haris Seferovic és Franco Cervi is.

Benfica#por-benfica#5

A Vitória számára különösen fájó lehet az előző kanyar, hiszen 1-0-s előnyt pocsékoltak el a Gil Vicente ellen, ezáltal pedig szertefoszlani látszik az Európa Liga indulásról szőtt álom. Mondjuk még mindig nagyobb esélyük van rá, mint a Benficának a bajnoki aranyra és emiatt mindent egy lapra téve kell menniük a győzelemért. Az előjelek persze nem túl jók, már ha a H2H eredményekre koncentrálunk, hiszen a Guimaraes az utóbbi 13/14 egymás elleni találkozón kikapott a Benfica ellen.

Tudtad? A Vitória Guimaraes a szezon során mindössze 5/31 bajnoki meccsen nem tudott betalálni!

Mondjuk mikor tréfálnák meg a legendás csapatot, ha nem most, elvégre a Sasoknak már nincs miért játszani, így csak nyűg a hátralévő három forduló. Ajándékba azért nem fogják adni a pontokat, de nyílt sisakos meccsre számítunk, ahol mindkét fél betalálhat, erre pedig egészen pofás szorzón fogadhatunk.

{"headTitle":"Benfica-Guimaraes","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-07-14 22:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt - igen","odds":"1.88","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}
[3096963] 2020-07-14 22:30:00 Benfica - Vitoria de Guimaraesx;