Sportmédia

Az Eurosport közvetít a következő Universiade-k eseményeiről

  • VNA

A jövőben Magyarországon is látható lesz a televízióban a főiskolai és egyetemi sport legjelentősebb eseménye, az Universiade.

Hat évre szóló megállapodást kötött egymással kedden a Nemzetközi Főiskolai és Egyetemi Sportszövetség (FISU), valamint a francia tulajdonú Eurosport sportcsatorna. A most létrejött megállapodás értelmében a Magyarországon is elérhető televíziós csatorna közvetít a közeljövőben sorra kerülő Universaide-k eseményeiről. A hosszútávú partnerség értelmében az Eurosport három nyári (Kazan 2013, Gwanju 2015, Tajpej 2017) és három téli (Trentino 2013, Granada 2015, Almaty 2017) Universiade történéseiről tudósít majd. 

A párizsi központú csatorna mindkét adóján (Eurosport, Eurosport2) közvetíti majd az eseményeket, amelyekről HD felbontásban sugároz majd eseményenként 60 (nyári) illetve 40 (téli) óra terjedelemben. A sportesemény jelentőségét mutatja, hogy a londoni olimpián érmet szerző sportolók közül korábban 94-en szereztek érmet a világ legjelentősebb egyetemi és főiskolás sportrendezvényén is.