VB 2014

Van Persie megsérült Budapesten, de van Gaal szerint nem súlyosan

A 4-1-es vendéggyőzelemmel véget ért Magyarország-Hollandia világbajnoki selejtező szünetében Louis van Gaal, a tulipánosok szövetségi kapitánya lecserélte csapata csatárát, Robin van Persie-t egy kisebb sérülés miatt. A szakvezető szerint a lépésre leginkább elővigyázatosságból volt szükség.

Robin van Persie lő kapura Korcsmár Zsolt, Varga József és Juhász Roland mellett a Magyarország-Hollandia világbajnoki selejtezőmérkőzésen 2012-ben.

A Manchester United csatára a kezdőcsapatban kapott helyet a magyar válogatott ellen a kedd esti mérkőzésen, amelynek félidejében váltotta őt Klaas-Jan Huntelaar, a Schalke támadója. A Vörös Ördögöknél a hírek szerint aggódva várták a híreket játékosuk állapotáról, de Louis van Gaal elmondása szerint nincs szó komoly sérülésről.

"Robint csak elővigyázatosságból cseréltük le. Nem tűnik súlyosnak az állapota, de persze sosem lehet tudni. Nem akartunk kockáztatni" - mondta a szakember.

A mérkőzésre egyébként eredetileg kezdőként jelölték meg a Bayern München játékosát, Arjen Robbent is, aki azonban a bemelegítés után ágyéki fájdalmakra panaszkodott, így az utolsó pillanatban Jermaine Lens került a helyére, aki két gólt szerzett, és egy gólpasszt is adott.

  • Magyarország - Hollandia 2012-09-11 20:30:00