VB 2014

Van Persie hazánk ellen is a holland válogatott kezdőjében szerepelhet

Kedden este Hollandia válogatottja Magyarország ellen lép pályára világbajnoki selejtezőn a Puskás Ferenc Stadionban. A hollandok első mérkőzésükön 2-0 arányban győztek Törökország ellen, szövetségi kapitányuk, Louis van Gaal várhatóan három helyen változtat akkori kezdőcsapatán.

Robin van Persie a törökök elleni vb-selejtezőn

Holland lapértesülések szerint Tim Krul, Daryl Janmaat és John Heitinga lesz a három kimaradó, helyettük Maarten Stekelenburg, Ricardo van Rhijn és Ron Vlaar kerülhet a kezdőbe.

Krul könyöksérülést szenvedett, van Gaal sokáig hezitált, hogy Stekelenburgnak vagy Vormnak szavazzon bizalmat, végül előbbi mellett döntött, harmadik kapusnak pedig az RKC hálóőrét, Jeroen Zoetot hívta be a keretbe. Janmaat esete más: a védő elmúlt pénteken debütált a nemzeti tizenegyben, de sokat hibázott az első félidőben, s a szünetben lecserélték. Most már az elejétől átadhatja helyét van Rhijnnak. Heitinga meccshiánnyal küszködik, a Törökország elleni találkozón is görcsöt kapott, őt Vlaar helyettesítheti.

A középpályán és a csatársorban várhatóan nem lesz változás, így ismét a kezdőcsapat tagjaként futhat ki a gyepre Robin van Persie, aki pénteken góllal hálálta meg a bizalmat, s ott lehet mellette a másik gólszerző, Narsingh is. Huntelaar lehet a kárvallott, aki a kispadra szorul.

Magyarország-Hollandia, világbajnoki selejtező, D csoport
várható kezdőcsapatok
Magyarország: Bogdán - Vanczák, Korcsmár, Juhász, Laczkó - Varga J., Elek - Gera, Hajnal, Dzsudzsák - Szalai
Hollandia: Stekelenburg - Van Rhijn, Vlaar, Martins Indi, Willems - Strootman, Clasie, Sneider - Narsingh, Van Persie, Robben
  • Magyarország - Hollandia 2012-09-11 20:30:00