EURO 2024

Lesz meccs Bulgáriában, folyamatosan esik a magyarok szorzója

Minden jel szerint meg lehet rendezni a csütörtöki bolgár-magyar sorsdöntő Eb-selejtezőt.

Boriszlav Popov, a Bolgár Labdarúgó Szövetség (BFU) ügyvezető igazgatója szerint a plovdivi stadion minden szempontból alkalmas a csütörtöki bolgár-magyar Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés megrendezésére.

A bolgár állami televíziónak adott interjújában a sportvezető emlékeztetett, hogy az európai szövetség (UEFA) tíz nappal ezelőtt javasolta a helyszínváltoztatást, ezért nem a szófiai Nemzeti Stadionban játsszák a találkozót.


A BFU egy héttel ezelőtt jelezte hivatalosan a városi önkormányzatnak, hogy a plovdivi Hriszto Botev Stadionban rendezné a meccset. Popov szerint az aréna félkész állapotban lévő tetőszerkezetének kivitelezőjétől aznap, másnap és szerdán sem érkezett kifogás, másrészt a létesítménynek az illetékes minisztérium által kiadott használati engedélye van. Ezt nem vonták vissza, ami azt jelenti, hogy a stadion használható, ráadásul bajnoki mérkőzéseket is játszanak benne.

A csatorna honlapján (bntnews.bg) az interjúról megjelent cikk szerint az ügyvezető leszögezte, a stadion építtetőjének semmi köze a futballmeccsek biztonságos lebonyolításához, annak felelőssége a BFU-t és a rendőrséget terheli.

Hangsúlyozta, az építkezéshez szükséges anyagok, eszközök, tárgyak közül semmi nincs a stadionon belül és kívül sem. A tetőszerkezet néhány eleme, továbbá csövek az arénától távol vannak elhelyezve.

Popov elárulta, szombaton délelőtt az önkormányzat ismét engedélyezte a szövetségnek a Hriszto Botev Stadion használatát.

 


Egy hete derült ki, hogy a BFU biztonsági okokból megváltoztatta a bolgár-magyar találkozó helyszínét, időpontját - 20.45 helyett 18.00 -, illetve úgy döntött, hogy nem léphetnek be szurkolók a stadionba. Az UEFA az idő rövidsége miatt újabb helyszínváltoztatást nem engedélyez, vagyis ha nem lehet Plovdivban lejátszani a meccset, akkor a győzelemért járó három pontot a magyar válogatott kapuja, és ezzel kijut a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságra.



Meg kell küzdeni az Eb-szereplésért 

Miután immáron nagyon úgy fest, hogy lesz mérkőzés, ezért a magyar válogatottnak a pályán kell kiharcolnia az Európa-bajnoki szereplést. Marco Rossi csapatának azonban nem lesz könnyű dolga, hiszen az alapcsapatban többen is hiányoznak majd sérülés miatt, így többek között Varga Barnabás, Sallai Roland és Willi Orbán sem állhat majd a szövetségi kapitány rendelkezésére. 

Ennek ellenére a fogadók folyamatosan verik le a magyar válogatott győzelmének szorzóját. A fogadóirodák eredetileg is esélyesnek hozták ki a mieinket, hiszen az induló 1.90-es odds a vendégben elért sikerre már mutatta az irányokat, azonban cikkünk írásának pillanatában Szoboszlaiék diadal már csak 1.65 körüli átlagszorzón fogadható. 

A helyszínváltoztatás egyik fő oka a bolgár huligánok kiszorítása volt, így szurkolásra nem igazán kell majd számítani a sorsdöntő meccsen. A bolgároknak már mindegy-mindegy, hiszen ismét csúnyán leszerepeltek, a litvánok elleni hazai zakót követően pedig a csapatmorál is teljesen leülhetett. Ezzel szemben a mieink életük egyik legfontosabb meccsére készülhetnek, és a csapat elmúlt időszakban mutatott formáját elnézve, nehéz elképzelni, hogy ne szerezzük meg az Eb-kijutáshoz szükséges legalább egy pontot. 

 


✅ Magyarország nyer @1.62

Döntetlen
 @3.75

Magyarország vagy döntetlen @1.14

Fogadási határidő: november 16. 18:00