VB 2014

A hollandok kapusa szerint nehéz átlátni van Gaal tervein

A holland labdarúgó-válogatott pénteken kétgólos győzelmet aratott a vendég török csapat felett a 2014-es brazíliai világbajnokság magyar érdekeltségű selejtezőcsoportjában. A legutóbbi vb-n ezüstérmes németalföldiek négy egymást követő vereség után tudtak nyerni, s jövő kedden a Puskás Ferenc Stadionban éppen az andorrai ötgólos sikerével éllovas magyarok vendégei lesznek.

"Nehéz megérteni van Gaal szándékait, de a kapusedzővel nem most találkoztam először, párszor meglátogatott a Newcastle-nél" - nyilatkozta a mérkőzés után Tim Krul, aki a törökök ellen védte az Oranje kapuját. "A kapitány kedden félrehívott, és elmondta, hogy jelenleg én vagyok a válogatott első számú kapusa. Fantasztikus volt, valóra vált az álmom. Az Európa-bajnokságon csak a harmadik voltam a rangsorban, de egy új edző érkezése mindig új esélyt teremt, és mindenkinek bizonyítania kell. Az új tréner bízik bennem."

"Néhányszor szerencsénk volt, de az ilyen mérkőzéseken erre is szükség van - mondta a török elleni találkozóról a portás. - Nagyon sok fiatal játékos volt a csapatban, a régieknek össze kell szokniuk velük, az újaknak meg kell szokniuk ezt a légkört."

Hollandia kedden este a magyar nemzeti csapat vendége lesz a Puskás Ferenc Stadionban. A mérkőzésről élő, szöveges közvetítéssel jelentkezünk a hathárom.hu-n.

VB 2014, európai selejtezők:
D-csoport, 2. forduló
Hollandia-Törökország 2-0 (1-0)
gólszerző: Van Persie (17.), Narsingh (90+3.)
 
ANDORRA-MAGYARORSZÁG 0-5 (0-2)
 
Észtország-Románia 0-2 (0-0)
gólszerző: Torje (55.), Marica (75.)