Bundesliga

Huszti négy gólpasszt adott, a Hannover gálázott Wolfsburgban - videó

Huszti Szabolcs fantasztikus játékkal, négy gólpasszal járult hozzá csapata, a Hannover 4-0-ás sikeréhez a Wolfsburg otthonában a német labdarúgó-bajnokság második fordulójának vasárnapi játéknapján.

Huszti Szabolcs főszerepet vállalt a hatalmas meglepetésre fölényesen győző Hannoverben. A válogatottságot lemondó egykori ferencvárosi szélső kezdőként lépett pályára az első fordulóban a Stuttgartot legyőző Wolfsburg ellen, s az ő vezérletével 4-0-ra múlta felül a 2009-ben bajnoki címet szerző riválisát.

Már a tizedik percben vezetést szerzett a vendégcsapat, amikor egy Benaglio-védés után Huszti jobb oldali szögletére remekül emelkedett Karim Haggui, s a tunéziai védő a svájci mellett a hálóba fejelt. 0-1!

Mindössze negyed óráig maradt ez az állás - a 26. minutumban Josué vesztette el a labdát a középpályán, melyből Huszti indult, s bal oldali beadásából ballisztikai pontossággal találta meg a lengyel Sobiechet, aki közelről első Bundesliga-gólját szerezte. 0-2!

Továbbra is tartotta a fertályórás ritmust az alsó-szász csapat: öt perccel a félidő lefújása előtt a holland Bas Dost talált be, azonban az a (jogos) les miatti bírói sípszó miatt nem került fel az eredményjelzőre. A vendégcsapat metronómja így elromlott: már csak tucatnyi minutumot kellett várni az újabb Huszti-gólpasszra - az 52. percben egy bal oldali szabadrúgásnál hárman álltak a labdánál, de a társak megbíztak a bombaformában levő középpályásban, s ő nem hibázott: a szemnek is gyönyörűséget okozott, ahogy beívelte a rövid sarok irányába, s a dán Andreasen hasonlóan szépen csúsztatta azt a rövid sarokba. 0-3!

Husztinak ha már elkezdte, nehezen sikerült leállnia a gólpasszgyártással: alig négy perccel később ismét megjátszotta lengyel csapattársával, amit a második gólnál is: bal oldali szólóját egy újabb gólpasszal fejelte meg, a lengyel pedig nem hibázott a hosszú saroknál  0-4!

A végén slusszpoénként egy góllal akár fel is tehette volna teljesítményére a koronát Szabolcs, de tíz méterről nem sikerült eltalálnia a kaput. Sebaj, alighanem az évad teljesítményének is megszavazhatják a szakértők a középpályás játékát, hatalmas eredményt ért el csapata vezérletével a Wolsburg ellen!



Így a második helyre jött fel a Hannover, melyet csak az a Frankfurt előz meg, mely tegnap bombameglepetésre tegnap 4-0-ra adott egy leckét a nemrég a Német Kupából sokadosztályú ellenféllel szemben kieső Hoffenheimnak, s egyedüliként hibátlan két forduló után.

Bundesliga
2. forduló
Wolsburg - Hannover 96 0-4 (0-2)
 
Gól. Haggui (10.), Sobiech (25., 56.), Andreasen (52.)
 
Korábban rendezték:
 
Mainz - Greuther Fürth 0-1 (0-0)
Gól: Klaus (67.)
 
Nürnberg - Borussia Dortmund 1-1 (1-1)
Gól: Pekhart (32.), illetve Blaszczykowski (40.)
 
Werder Bremen - Hamburg 2-0 (0-0)
Gól: Hunt (51.-tizenegyesből), Petersen (67.)
 
Schalke 04 - Augsburg 3-1 (1-0)
Gól: Papadopulos (33.), Jones (46.), Huntelaar (72.), illetve Oehrl (79.)
 
Bayer Leverkusen - Freiburg 2-0 (1-0)
Gól: Castro (8.), Wollscheid (54.)
 
Hoffenheim - Eintracht Franfurt 0-4 (0-2)
Gól: Meier (39., 82.- a másodikat izenegyesből), Schwegler (43.), Lanig (90.)
 
Fortuna Düsseldorf - Borussia Mönchengladbach 0-0