Karrier

Eto'o beintett, nem tér vissza a kameruni válogatottba

Mégsem szerepel a kameruni válogatottban a Zöld-foki szigetek elleni Afrika-kupa-selejtezőn Samuel Eto'o. Az Anzsi Mahacskala csatára szerint semmi sem változott a nemzeti csapatnál, továbbra is amatőr módon irányítják.

A Kameruni Labdarúgó Szövetség szombaton közölte, hogy az orosz Anzsi Mahacskala támadója tagja lesz a Zöld-foki szigetek elleni Afrika-kupa-selejtezőre készülő keretnek. Samuel Eto'o levélben válaszolt a felkérésre.

Samuel Eto'o

"Sajnálattal kell közölnöm, hogy nem térek vissza a válogatottba - írta Eto'o a kameruni szövetségnek. - Ugyanis továbbra sem javult a helyzet, még mindig amatőr módon vezetik és rosszul irányítják a válogatottat, amely ezzel nem felel meg az élsport követelményeinek. Biztos vagyok benne, hogy a Szelídíthetetlen Oroszlánok szurkolói megértik döntésemet, aminek egyetlen célja, hogy felhívjam a figyelmet a problémákra. Ez a válogatott rengeteget adott az országunknak és még mindig sokat várnak tőle."

A 31 éves csatárt azért tiltották el a nemzeti együttesben való szerepléstől, mert tavaly novemberben vezéralakja volt a játékossztrájknak, amely azzal a céllal zajlott, hogy a szövetség kifizesse a futballistáknak járó bónuszokat. A labdarúgók tiltakozása miatt Kamerunnak le kellett mondania az Algéria elleni felkészülési mérkőzést. Eto’o az elmúlt 15 év során 109 alkalommal szerepelt a válogatottban.