Átigazolás

Eto'o úton van Hollandia felé

Az Ajaxnál sportigazgatóként dolgozó Marc Overmars megerősítette, hogy felvették a kapcsolatot Samuel Eto'óval.

Eto'o Hollandiában? / AFP

A kameruni csatár és ügynöke pénteken Párizsban találkozott az amszterdami klubvezetőkkel, hogy egyeztessenek a támadó esetleges szerződtetéséről. Mint ismert, a legutóbb a Chelsea-ben légióskodó Eto'óval nem számol José Mourinho, így a 33 éves játékos szabad ügynökként keres most magának új klubot.

A hírek szerint Eto'o szíve szerint maradna Angliában és a Premier League-ben, és már több csapattal, így a West Hammel, a QPR-ral és a Sunderlanddel is folytatott tárgyalásokat, de megegyezés egyelőre még nem született. Az angol sajtó szerint a Kalapácsosokat már kikosarazta a csatár, a Sunderland pedig nem tud annyi fizetést adni neki, mint a QPR, ennek ellenére most mégis lehet, hogy egy negyedik gárda lesz a befutó.

"Samuel úgy tűnt, nagyon szeretne az Ajaxban játszani"  - mondta a Voetbal International holland lapnak Marc Overmars, aki manapság az amszterdami klub sportigazgatójaként keresi a kenyerét. "Nem szeretnénk akadályt gördíteni fiatal játékosaink fejlődése elé, de ha lehetőség van egy olyan világklasszis játékos, mint Eto'o szerződtetésére, akkor miért ne? Ez fantasztikus dolog lenne" - nyilatkozta az egykori kiváló szélső, akinek izgatottsága valahol érthető, hiszen az Ajax immáron hosszú évek óta nem igazolt nemzetközi szinten is jegyzett klasszist, igaz a klub profilja éppen a fiatal tehetségek felnevelése.

Az elmúlt szezonban Eto'o 12 gólt szerzett a Chelsea színeiben - mindet a Stamford Bridge-en -, de ennek ellenére a londoniak nem éltek opciós hosszabbítási jogukkal, így a kameruninak most új csapat után kell néznie.

Bárhogy is alakul Eto'o sorsa, az biztos, hogy az Ajaxnak a hétvégén még nélküle kell helytállnia. A piros-fehérek vasárnap a Vitesse-t fogadják hazai pályán és bizony van miért visszavágniuk, ugyanis a tavalyi idényben a Vitesse elvitte a három pontot Amszterdamból.

2014-08-08;57
2014-08-09;57
2014-08-10;57
163367