Karrier

Eto'o nem tudta, mi vár rá a Chelsea-nél

Samuel Eto'o egyelőre adós a gólokkal, bevallása szerint a vártnál lassabban halad a beilleszkedése a Chelsea-nél. Habár José Mourinho az átigazolás után azonnal kezdőként foglalkoztatta őt, az utóbbi meccseken már a kispadra szorult.

Eto'o még nem szerzett gólt a Chelsea-ben - fotó: AFP

Samuel Eto'o mindössze B-terv volt a Chelsea-nél az átigazolási időszakban. Az angol csapat menedzsere, José Mourinho leginkább a Manchester United csatárát, Wayne Rooneyt próbálta megszerezni, a hírek szerint három hivatalos ajánlatot tett érte. Rooney azonban az Old Traffordon maradt, Eto'o viszont örömmel elköszönt az Anzsi Mahacskalától. A kameruni megszerzése után Mourinho szűkített a csatárposzton, Romelu Lukakut kölcsönben az Evertonhoz küldte, így Fernando Torres és Demba Ba maradt támadónak - plusz André Schürrle és Mata, ám ők inkább egy sorral hátrébb hatékonyak.

Eto'o egy hónapja játszik a Premier League-ben, és a nyilatkozata azt sejteti, előzetesen nem tudta, mi vár rá Angliában. Korábban Spanyolországban, Olaszországban és Oroszországban is szerepelt, de most egy teljesen új stílussal ismerkedik.

"Az angol futball fizikális, sőt más bajnokságokhoz képest rendkívül fizikális, ezt már észrevettem - mondta Eto'o a Chelsea TV-nek. - Még nem sok időt töltöttem el, javulnom kell és folytatnom a munkát, a társak és az edzők sokat segítenek, egyre inkább beilleszkedem. Bevallom, azt hittem előbb sikerül. Itt minden meccs nagyon fontos, azért jöttem, hogy élvezzem a játékot és azt, hogy a Chelsea-nél szerepelhetek. Minden fellépésre így készülök. Nem számít, melyik poszton kell játszanom."

Az átigazolást követően Mourinho azonnal kezdőként számolt Eto'óval, aki az Everton és a Fulham elleni bajnokin és a Basel elleni BL-meccsen is az első perctől a pályán volt. A kameruni azonban nem szerzett gólt, és Mourinho az azt követő négy meccsen csak csereként foglalkoztatta. A Norwich elleni hétvégi mérkőzésen például az a Demba Ba kezdett, aki ezt megelőzően utoljára augusztusban az Aston Villa ellen volt kezdő, vagyis Mourinho nem lehet teljesen elégedett Eto'o formájával.

Habár Eto'o adós a gólokkal Angliában, hazájában számítanak a szolgálatára. A kameruni válogatott vasárnap Tunézia ellen lép pályára világbajnoki selejtezőn, és a Chelsea csatára sokat tehet azért, hogy kiharcolja a brazíliai részvételt.

[1585649] 2013-10-13 19:00:00 Tunisia - Kamerunx;