Karrier

Nem lennék ilyen játékos, ha az Arsenalt választom - Eto'o

A Chelsea újdonsült csatára, Samuel Eto'o elárulta, 2000-ben egy hajszál választotta el attól, hogy aláírjon az Arsenalhoz.

Eto'o örül, hogy nem kötött ki az Ágyúsoknál

A kameruni csatár játékjoga 1997-től 2000-ig a Real Madridé volt, de a királyiaknál nem számítottak rá, a Leganés és az Espanyol után 2000 januárjában a Mallorcához került kölcsönbe. A nyáron tárgyalt Arsene Wengerrel, a francia menedzser már-már meggyőzte, de a Mallorca akkori vezetőedzője, Luis Aragones végül jobban érvelt. "Éltem döntő pillanatában találkoztam Luisszal, amikor a helyes irányról kellett határoznom. Hála neki, jól döntöttem" - mondta Eto'o, akinek szavai nem épp hízelgők az Arsenalra nézve.

"Aznap délután készültem aláírni az Arsenalhoz. Ha megteszem, talán sosem válik belőlem az a labdarúgó, aki ma vagyok. Luis meggyőzött, aztán később a Barcelonához kerültem" - fűzte hozzá a 32 éves támadó.

Eto'o 2000-ben végleg a Mallorcához került, 2004-ben igazolt a katalánokhoz, majd az Intert és az Anzsi Mahacskalát erősítette. Miután a dagesztáni klubnál idén nagy változások történtek, igent mondott korábbi edzője, José Mourinho hívó szavára.

[1474175] 2013-09-14 18:30:00 Everton - Chelseax;