Karrier

Modric a válogatottban szerepelhet először az új idényben

Luka Modric a szerdai nap folyamán először léphet pályára a Horvátország-Svájc felkészülési mérkőzésen a június 18-i Spanyolország elleni Eb csoportmeccset követően.

Luka Modric a horvát válogatott játékosaként 2011-ben

Modric nagyon lelkes volt, hogy hazája nemzeti tizenegyében szerepelhet: "Mindig is focizni akartam, s nagyon örülök, hogy immáron játszhatok" - fogta rövidre a középpályás. A hosszú kihagyás miatt azonban Igor Stimac szövetségi kapitány még megfontolja, hogy mennyi szerepet szán neki. A spliti Poljud Stadion gyepe állítólag nem a legjobb állapotban van, s ez fokozza a sérülésveszélyt az egyébként is meccshiánnyal küzdő játékosnál.

Éppen ezért a legutóbbi tréninget is a kikötővárostól 20 km-re, Dugopoljéban tartották a horvátok, akik két részre osztották a keretet, s egyikben helyet kapott a 27 éves játékos is.

Mint köztudott, a horvát középpályás az angol Tottenham együttesénél megtagadta a szolgálatot, nem utazott el a klub amerikai turnéjára, s kizárólag egyedül edzett, így az egész felkészülést kihagyta. Csak a Real Madridban kíván szerepelni, az azonban még mindig nem dőlt el, hogy a királyiak szakvezetőjének, José Mourinhónak szüksége van-e játékára. Az idő azonban sürget, a hétvégén kezdődik a La Liga, alig több, mint két hét múlva pedig zárul az átigazolási időszak.

  • Horvátország - Svájc 2012-08-15 20:30:00