Nemzetközi foci

Kétesélyes az Aranylabda, de végre nem Messi és Ronaldo közt dőlhet el

  • gb1

Itt az esély CR7 előtt, hogy Aranylabdák számában távolodjon nemezisétől, de ehhez csapattársát kell legyűrnie.

Ha egy dolgot kéne kiemelni, amiről minden (top) futballista álmodik, az az Aranylabda-trófea. Csak a legkiváltságosabbak, pontosabban a leges legjobbak kaparinthatják meg ezt az egyéni elismerést, és az utóbbi tíz esztendőben nehezebb volt közel férkőzni hozzá, mint valaha.

A horvátok büszkesége átveszi megérdemelt jutalmát a vb-n. fotó: Reuters

Nem mondunk újdonságot azzal, hogy korunk két korszakos zsenije, Ronaldo és Messi dominálta ezt a periódust és még olyan is elvétve akadt, aki a versenyben megközelítette a két szupersztárt. Rajtuk kívül legutóbb Kaká kaparintotta meg a fénylő gömböt, még 2007-ben.

Ugyan a portugál és az argentin spíler is a harmincas éveit tapossa már, de azt aligha mondhatjuk, hogy lassítanának. A Barca sztárja tavaly begyűjtötte a legeredményesebb európai játékos címet, azaz az Aranycipőt, Ronaldo pedig zsinórban harmadik BL-trófeájához segítette a Real Madridot.

Nos, 2018-ban ismét kettőn áll a vásár, de ezúttal CR7 mellé madridi csapattársa, Modric férkőzött közel a díj bezsebelésért folytatott harcban.

A horvát középpályás lenyűgöző játékot produkált a világbajnokságon, ez pedig általában igenis sokat nyom a latban. A FIFA meg is választotta a torna legjobb játékosának, de azt se felejtsük, hogy a Blancók BL-győzelmében is igen fontos szerepet játszott, csak nem annyira látványosan, mint Ronaldo.

Messi tehát kiszorult az esélyesek közül, bár a harmadik helyen holtversenyben azért szerepel a neve a bukiknál a szintén Real Madrid játékos francia bekk Varane és az ifjú titán Mbappé mellett. Vajon sikerül végre megtörni a két játékos által kiépített uralmat? Hamarosan megtudjuk.

Ki kapja a 2018-as FIFA-Aranylabdát?
Cristiano Ronaldo 1.25
Luka Modric 5.00
Raphael Varane 16.00
Kylian Mbappé 16.00
Lionel Messi 16.00

 

Ti kinek adnátok az Aranylabdát?