Karrier

Álvaro Pereira Anglia vagy Olaszország helyett Párizst választhatja

Sajtóértesülések szerint az FC Porto uruguayi védője, Álvaro Pereira még az átigazolási piac bezárta előtt valamelyik európai topbajnokságba szerződhet. A 26 éves játékos, aki iránt a Chelsea, az Internazionale és a Napoli is érdeklődik, szívesen igazolna Angliába vagy Olaszországba, ám más országból érkező ajánlatokat is meghallgat. A Paris Saint-Germain a surranópályán csaphat le rá.

Álvaro Pereira Anglia és Olaszország helyett Párizs felé veheti az irányt? - Fotó: cuorenapoletano.it

A hírek szerint a londoniak szeretnénk leginkább megszerezni a 39-szeres válogatott labdarúgót, ám Pereira képviselőinek elmondása szerint tárgyalásokra még nem került sor.

"Az Inter és a Napoli is érdeklődik? Még nem kaptunk hivatalos értesítést" - mondta Flavio Perchman a WSP menedzseriroda képviseletében. "Egyik nap a nápolyiakkal hozzák össze, másnap a Chelsea-vel. Természetesen örülünk annak, hogy ilyen nagy klubokkal kapcsolják össze Álvaro nevét, de egyelőre nem érkezett hivatalos megkeresés. Nem igaz, hogy kizárólag a Premier League és a Serie A lehet a játékos következő állomáshelye. Az említett bajnokságok lehetséges célpontok, de nem élveznek prioritást. A lényeg az, hogy versenyképes klubhoz igazoljon."

A legfrissebb információk szerint valóban nem Angliában és Olaszországban futballozik majd Álvaro Pereira, olasz források szerint a francia Paris Saint-Germainhez igazol. A balhátvéd piaci értéke 16 millió euró, a francia egylet ennek a dupláját is kifizetheti az uruguayiért.

Egy biztos, Pereira esetleges klubváltása esetén Vass Ádám csapata, a CFR Kolozsvár is jól járna, hiszen az átigazolási összeg 25%-át a játékos korábbi csapatának számlájára utalnák.