NBA

Jócskán átalakul a Bulls kispadja

Ugyan az idei szabadügynök-piac legnagyobb nevei már gazdára találtak, a csapatok mégis további finomhangolásokat eszközölnek a kereteiken. A tavalyi szezon egyik legnagyobb esélyese, a Chicago Bulls is így tesz, ahol ezúttal a kispad került átalakításra.

Ömer Asik

Egyértelműen kijelenthető, hogy a Chicago Bulls idei holtszezonbeli átigazolási politikáját Derrick Rose sérülése határozza meg, ugyanis a csapat hajlandó volt lemondani cserecenteréről, Ömer Asikról. A török játékos korlátozott szabadügynökként vághatott neki az idei holtszezonnak, a Houston Rockets pedig egy 25.1 millió dolláros (mintegy hatmilliárd forintos) ajánlattal rukkolt elő, amelyet a Bulls nem volt hajlandó megadni neki, így Asik immár a Rakétáknál pattogtathat.

Asik távozása azért fontos, mert azzal, hogy a Chicago elkerült egy ilyen nagy szerződést, lehetővé vált, hogy Kirk Hinrich újra Bulls mezben játszhasson, aki a tervek szerint a sérült Derrick Rose helyét veszi majd át a kezdőben.

A török center mellett Ronnie Brewer is távozott, aki két csapat között választhatott, és a hírek szerint egy igen nagylelkű minnesotai ajánlatot utasított el a Knicks egyéves szerződése miatt.

A két távozó játékos pótlása nagy valószínűséggel a héten történik majd meg, hiszen a Bulls vezetősége már Nazr Mohammeddel, valamint Marco Belinellivel is megegyezett, a hírek szerint mindkét játékos rövidtávú szerződést kap majd.