NBA

Eldőlt, hogy a csodairányító Houstonban folytatja

  • Barcsai Róbert

Amint arra számítani lehetett, a New York Knicks kénytelen volt megválni a tavalyi szezonban nagy meglepetésre, gyakorlatilag a semmiből előkerülő csodairányítójától, ugyanis az együttes nem tudott versenyezni a Houston Rockets ajánlatával.

Jeremy Lin

Bekövetkezett az, amitől a New York Knicks drukkerei féltek: Jeremy Lin elhagyta a csapatot.

Amint arról korábban már beszámoltunk, a Houston Rockets együttese komoly ajánlatot tett a New York Knicks korlátozott szabadügynökéért, Jeremy Linért. A rakéták által kínált hároméves, 25.1 millió dolláros szerződés rendkívül magasnak tűnt, és gyakorlatilag sejteni lehetett, hogy a Knicks képtelen lesz állni a tétet, így elengedi az idei szezonban befutó irányítóját.

A dolgok akkor kezdtek aggasztóvá válni, amikor a New York megállapodott Raymond Felton cseréjéről is, ekkor gyakorlatilag már biztosra lehetett venni, hogy Lin távozik a Knickstől. A bejelentésre aztán nem is kellett sokáig várni, hiszen a Knicks vezetősége szerda hajnalban közölte, hogy nem hajlandó versenyezni a Houston ajánlatával, így a csapat megválik Jeremy Lintől.

A Houston Rockets újdonsült játékosa az idei szezonban gyakorlatilag a semmiből vált sztárrá, 35 mérkőzésen szerepelt, és 14.6 pontot, valamint 6.2 gólpasszt átlagolt.