NBA

A Rockets egy nagy csere reményében argentin klasszisától is megválik

  • Barcsai Róbert

Újabb nagy lépést tehet a Houston Rockets egy nagy név megszerzése felé, hiszen a jelek szerint a vezetők nagyon elszántak. A csapat ezúttal argentin klasszisától, Luis Scolától válhat meg, akit nagy valószínűséggel amnesztizálni fognak.

Luis Scola

A jelek szerint a csapatok teljesen megőrültek, hiszen a Dwight Howardért folytatott harc közben néhány igazán furcsa hírt is kapunk.

Az egyik ilyen, mely szerint a Houston Rockets amnesztizálni fogja Luis Scolát. Az argentin játékos az elkövetkezendő három évben 21 millió dolláros szerződéssel rendelkezik, amelyet amnesztia-jogával élve kíván a vezetőség kitakarítani.

A döntés csak azért nagyon érdekes, mert Scola személyében a liga egyik leghasznosabb, leghűségesebb játékosát ismerhetjük. Az argentin csatár teljesítménye az idei szezonban jócskán visszaesett, hiszen a tavalyi 18.3 pontos átlaga 15.5-re romlott ebben a szezonban, ám ez nem lehet elegendő ok arra, hogy a csapat megváljon az egyik legjobbjától.

A dolog hátterében egyértelműen a Dwight Howardért folytatott harc áll, hiszen a Houston komolyan meg szeretné szerezni őt, vagy esetleg Andrew Bynumot. Ehhez azonban helyet kell csinálni a fizetési sapka alatt, hogy az esetlegesen érkező többi játékos is beférjen, de ezt csak ilyen és hasonló drasztikus lépések árán lehet kivitelezni.

Egy dolog biztos: kérőkben nem lesz hiány.