EURO 2012

Ez valami egészen varázslatos - Andrés Iniesta

Vasárnap este Kijevben a címvédő Spanyolország 4-0-s győzelmet aratott a döntőben Olaszország felett, így a történelem során első csapatként tudta megvédeni Európa-bajnoki címét. A spanyolok egyedülálló módon a legutóbbi három nagy világversenyen egyaránt megszerezték a végső győzelmet, Andrés Iniesta mindhárom sikernek aktív részese volt.

Andrés Iniesta lett a finálé legjobbja az UEFA szerint

"Nagyon boldog vagyok, hogy újra mi emelhettük magasba a trófeát, egy egészen egyedi dolgot sikerült véghez vinnünk. Ez gyakorlatilag megismételhetetlen, csodálatos pillanatok ezek" - mondta a 28 éves középpályás.

Iniesta tagja volt Luis Aragonés 2008-as Eb-győztes alakulatának és Vicente del Bosque 2010-es vb-győztes csapatának is, így a három BL-trófeájával a zsebében a futballtörténelem egyik legsikeresebb játékosa lett.

"Nagyon jó mérkőzést vívtunk, agresszívan mentünk előre, aminek meg is lett az eredménye, hiszen már az első félidőben sikerült két gólt szereznünk. Amikor az olaszok tíz emberre fogyatkoztak, már könnyebb dolgunk volt, kivételes alkalom volt" - mondta Iniesta, akit a döntő legjobb játékosának is megválasztottak.

EURO 2012
SPANYOLORSZÁG-OLASZORSZÁG 4-0 (2-0)
Kijev, 64 ezer néző, v.: Pedro Proenca (portugál)
Spanyolország: Casillas - Arbeloa, Piqué, Ramos, Jordi Alba - Xabi Alonso, Xavi, Busquets - Silva (Pedro, 59.), Fabregás (Torres, 75.), Iniesta (Mata, 87.)
Olaszország: Buffon - Abate, Barzagli, Bonucci, Chiellini (Balzaretti, 21.) - Marchisio, De Rossi, Pirlo, Montolivo (Motta, 56.) - Cassano (Di Natale, a szünetben), Balotelli
gólszerzők: Silva (14.), Jordi Alba (41.), Torres (84.), Mata (88.)
sárga lap: Piqué (25.), illetve Barzagli (45.)
Kiállítva: -