Kosárlabda

Simon Balázs a bajnok Szolnokban kosarazik tovább

  • MTI
megosztom

A bajnokságban és a Magyar Kupában is címvédő Szolnoki Olajban folytatja pályafutását Simon Balázs, aki eddig az Albacomp Fehérvár kosárlabdacsapatát erősítette.

"Simon Balázs másfél hete keresett meg azzal, hogy olyan ajánlatot tett neki a Szolnoki Olaj, amit ő a maga részéről elfogadott, annak ellenére, hogy a szerződése 2013 nyaráig érvényes nálunk. A játékos arra kért, hogy távozása feltételeiben egyezzünk meg a szolnoki vezetőkkel" - tájékoztatta a Fejér Megyei Hírlap honlapját Halm Rolland, az Albacomp ügyvezetője. "Erre végül is sor került, a Tisza-partiak olyan, hazánkban eddig még soha nem tapasztalt kivásárlási összeget ajánlottak fel, amelyet mi elfogadtunk. Balázs is jól járt, hiszen az itteni juttatásának több mint a dupláját kapja az új klubjánál."

Az Eurochallenge Kupa négyes döntőjébe jutott Szolnok első számú irányítója, a honosított Trotter Obie ősztől Oroszországban kosarazik tovább. Utódja, a 32 éves Simon kétszeres magyar bajnok és egyszeres Magyar Kupa-győztes, külföldön Németországban és Belgiumban légióskodott, és 2007 óta szerepelt az Albacompban.

A Szolnok a következő szezonban az Adriai Ligában és vélhetően az Európa Kupában indul, s csak az újonnan bevezetendő középszakasztól csatlakozik a magyar NB I-hez.

megosztom