Kerékpár

Contador 2015-ig hosszabbított a Saxo Bank csapatával

  • MTI

Meghosszabbította szerződését 2015-ig a Saxo Bank csapatával Alberto Contador Tour de France-győztes országúti kerékpáros, akinek augusztus 5-én jár le a doppingeltiltása.

A Tour de France-győztes országúti kerékpárosnak augusztus 5-én jár le a doppingeltiltása."A döntésem, hogy visszatérjek a Saxo Bankhoz, nagyon könnyű volt, mert végig az volt az elsődleges számomra, hogy ismét Bjarne Riis csapatvezetővel és régi társaimmal dolgozhassak" - mondta a spanyol kerekes. - "Az a támogatás, amit nekem nyújtottak ebben a rettenetesen nehéz két évben, rendkívül különleges volt. Nagyon várom, hogy ismét nyeregbe szálljak, s nagyszerű eredményekkel visszafizessem ezt a támogatást."

A 29 éves bringás a 2010-es Touron adott pozitív mintát, melyben klenbuterol nyomaira bukkantak a szakemberek. Az ügyben a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) mondta ki az utolsó szót: visszamenőleges kétéves eltiltással elvette Contador Tour-sikerét, továbbá törölte az azóta elért összes eredményét, így a tavalyi Giro d'Italián aratott győzelmét is. Contador a Tourt 2007-ben és 2009-ben is megnyerte, míg 2008-ban a Girón és a Vuelta a Espanán diadalmaskodott.