MOL Liga

Miskolcon a munkahelyeken is támogatják a hokicsapatot

  • MTI
megosztom

Hokilázban ég Miskolc, és várhatóan telt ház előtt játssza majd hazai mérkőzéseit a közös magyar-román jégkorong-bajnokság, a MOL Liga döntőjében a borsodi megyeszékhely csapata a Dunaújváros ellen.

A Miskolci Jegesmedvék most először jutottak be az egyik fél negyedik győzelméig tartó fináléba.

Greg Lindqvist, a csapat svéd vezetőedzője kedden, miskolci sajtótájékoztatóján azt mondta: ha már idáig eljutottak, a végsőkig harcolnak, és győzni szeretnének. Kiemelte: bár a negyvenfős kerettel rendelkező dunaújvárosi csapat tűnik az esélyesebbnek, de bíznak abban, hogy folytatódik az a trend, amely az utóbbi hónapokban jószerivel állandósult, vagyis mérkőzésről mérkőzésre jobban játszanak a Jegesmedvék.

A Miskolc és a Dunaújváros játékosai küzdenek a két csapat jégkorongmeccsén 2011-ben.

A klub arra kér minden szurkolót, hogy szerdán és csütörtökön sárga-fekete öltözetben menjenek dolgozni, így is kifejezve, hogy támogatják a csapatot az idegenbeli mérkőzéseken. Ugyanezt kérik vasárnap és hétfőn, de már a hazai meccsekkel kapcsolatban: jöjjön mindenki sárga-fekete ruhában a 2300 főt befogadó csarnokba.

Miskolcon a jégkorong 36 éves múltra tekint vissza, de a város együttese még soha nem jutott olyan közel bármilyen bajnokság vagy kupa megnyeréséhez, mint most.

Mind a Dunaújváros, mind pedig a miskolci csapat romániai alakulatot búcsúztatott az elődöntőben: a Dab.Docler a brassóikat, a Jegesmedvék pedig a címvédő csíkszeredaiakat ejtették ki. Utóbbi párharc különösen izgalmasan alakult, az erdélyi együttes ugyanis összesítésben már 2-0-ra, és a harmadik mérkőzés első harmada után is 2-0-ra vezetett, innen tudott visszakapaszkodni, s végül fordítani a története legnagyobb sikerére készülő borsodi csapat. Az utolsó, ötödik, idegenbeli találkozón egyetlen gól született, az is a hirtelen halálban.

A Dunaújváros és Miskolc az alapszakaszban ötször találkozott egymással, a három dunaújvárosi találkozón mindig hazai győzelem született (6-1, 3-1, 4-3), míg a két miskolci felvonásban 1-1-re állnak a felek (4-2-es Jegesmedvék-győzelem és egy 3-2-es büntetős Dab-diadal).

MOL Liga
A döntő menetrendje
1. mérkőzés (február 15.): Dab.Docler - Miskolci Jegesmedvék 18:00 ó
2. mérkőzés (február 16.): Dab.Docler - Miskolci Jegesmedvék 18:15 ó
3. mérkőzés (február 19.): Miskolci Jegesmedvék - Dab.Docler 18:30 ó
4. mérkőzés (február 20.): Miskolci Jegesmedvék - Dab.Docler 18:15 ó
5. mérkőzés (február 24.): Dab.Docler - Miskolci Jegesmedvék 18:15 ó*
6. mérkőzés (február 27.): Dab.Docler - Miskolci Jegesmedvék 18:15 ó*
7. mérkőzés (február 29.): Miskolci Jegesmedvék - Dab.Docler 18:15 ó*
*ha szükséges

 

megosztom