NBA

A visszatérő Bynum még Bryantet is elhomályosította - videó

  • Barcsai Róbert

Az NBA szilveszteri játéknapjának legnagyobb rangadóját a kora esti Lakers-Denver összecsapás jelentette, amelyet 3 ponttal nyertek Bryanték.

A nap nyitómeccsét Los Angelesben rendezték, ahol a Lakers végig izgalmas mérkőzésen 92-89-re győzte le a Denver Nuggets együttesét. Andrew Bynum 29 ponttal és 13 lepattanóval tért vissza, a vendégek legjobbja pedig az az Al Harrington volt, aki a padról beállva 21 pontot termelt. A korán összeszedett személyi hibák miatt ezúttal kevesebbet játszó Kobe Bryant 17 pontnál megállt a Nuggets ellen, igaz így is mindössze egy passzra volt a tripla-duplától.



Az Atlanta Hawks elveszítette veretlenségét, ugyanis Houstonban 95-94-re kikaptak Josh Smithék. A Hawks legjobb játékosa Al Horford volt, akit 15 pontot és 6 lepattanót szerzett. A Rocketts legjobbja ismét Kevin Martin volt, ő 27 pontig jutott.

A várakozásoknak megfelelően simán nyert az ötből ötödik sikerét arató Oklahoma, valamint a New York Knicks is.

Nyugati rangadón fogadta a San Antonio Spurs a Utah Jazz együttesét. A rendkívül rossz formában lévő Utah ismét kikapott, ezúttal 104-89-re. A Jazzbe visszatérő Al Jefferson 21 ponttal segítette csapatát, a Spurs legjobbja pedig Manu Ginobili volt.

A nap zárómérkőzésén a Monta Ellis nélkül felálló Warriors a tegnap szoros meccsen vereséget szenvedő Philadelphiát fogadta.  Ellis hiánya megérződött az oaklandieken, ugyanis 107-79-es vereséget szenvedett az együttes. A hazaiak irányítója, Steph Curry 21 pontig jutott, a vendégek legjobbja ismét a kispadról beálló Lou Williams volt, aki 23 pontot termelt.

A 7. játéknap eredményei
LA Lakers-Denver 92-89
Detroit-Indiana 96-88
Houston-Atlanta 95-84
Oklahoma-Phoenix 107-97
Sacramento-New York 92-114
San Antonio-Utah 104-89
Golden State-Philadelphia 79-107