NBA

Nowitzki és Kidd nélkül elbukott a Dallas

  • VNA

A német Dirk Nowitzki nélkül elveszítette első felkészülési mérkőzését a bajnok Dallas Mavericks, amely az Oklahoma ellen kapott ki 14 ponttal.

A hosszas szünet (az ún. lockout) után elinduló NBA-szezon előtt a bajnok Dallas Maverciks mindössze két felkészülési mérkőzést iktatott be a programba, amelyek közül az elsőt rögtön el is veszítette. Az Oklahoma City Thunder ellen elveszített (92-106) találkozó az előző rájátszás nyugati konferencia döntőjének visszavágója is volt egyben, ahol a Mavericks német sztárjátékosa, Dirk Nowitzki, valamint veterán irányítója, Jason Kidd nélkül állt fel.

A mérkőzésen a Thunder legjobbja a 21 pontig jutó Kevin Durant volt, a bajnok dallasi csapatban viszont két kiegészítő játékos, Roddy Beaubois és Dominique Jones vitték a prímet, aki 17-17 pontig jutottak. Az újonnan igazolt egykori Lakers-játékosa, Lamar Odom is odatette magát első meccsén, 14 pont mellett hét lepattanó került be a neve mellé a statisztikába. A bajnoki döntős Miami számára jobban sikerült a floridai rivális, az Orlando Magic elleni felkészülési mérkőzés, amelyet a 19 pontig jutó LeBron James vezetésével 118-85-re nyert meg a Heat.