NFL

A Miami bezsebelte első győzelmét a szezonban

  • Molnár Dávid

Az NFL 9. fordulójának már csak két csapat vágott neki úgy, hogy még mindig váratott magára az első diadaluk a szezonban. Az Indianapolis Colts az Atlanta Falconst fogadta, míg a Miami Dolphins a Kansas City Chiefshez látogatott annak reményében, hogy végre a győzelemszámláló alatti nulla egyesre módosuljon a találkozót követően. A Colts nem tudta beváltani a reményeket, 31-7-re kikaptak a Falconstól, de a Delfineknek viszont most összejött, ami két hete a Denver ellen az utolsó percekben meghiúsult.

Reggie Bush, a Miami Dolphins játékosa szerez touchdownt a Kansas City Chiefs elleni NFL-mérkőzésen
Két héttel ezelőtt a Dolphins hazai pályán a fináléban engedte ki a kezéből a mérkőzést a Denver Broncos ellen, majd egy fordulóval később Eli Manningéket is sikerült megszorongatniuk idegenben, de a győzelem egyik esetben sem következett be. Ezúttal azonban semmit nem bíztak a véletlenre Matt Moore-ék, bár sokáig úgy tűnt, hogy az első negyedet pont nélkül, 0-3-as hátránnyal zárják, de aztán 46 másodperccel a játékrész lefújása előtt Moore 3 yardos passzt adott Anthony Fasanónak a 6 pontért, és ezt követően nem volt megállás.

A továbbiakban Moore még két TD-passzt kiszórt, előbb egy 35 yardost ismét csak Fasanónak, majd a harmadik negyed elején Brandon Marshallt is megajándékozta egy labdával, mellyel már 21-3-ra vezettek a vendégek. Hogy teljes legyen a kép, a Miami running backje, Reggie Bush is szerzett egy touchdownt, mindössze 28 yardot kellett megtennie érte, a záró periódusban pedig Dan Carpenter mezőnygóljával alakult ki a 31-3-as végeredmény.

Bár az eredmény nagy mezőnyfölényt sugall, valójában kiegyenlített mérkőzés volt - a vendégek 351 yarddal zárták a délutánt, míg a hazaiak 343-mal, azonban Matt Casseléknek semmi sem akart összejönni, ami a Delfineknek sikerült. Az elmúlt hetek eredményeinek tükrében azonban megérdemelt győzelmet aratott Miami futball-csapata, és Moore-ék elmondhatják magukról, hogy utolsóelőtti klubként sikerült felírniuk nevüket a győztesek listájára. A liga egyetlen győzelem nélkül álló csapata így már csak az Indianapolis Colts.

Drew Breesék a Tampa Bay ellen javítottak

Folytatódott a Saints tendenciája, azaz továbbra sem engedik meg maguknak azt a luxust Drew Breesék, hogy két mérkőzést veszítsenek egymás után. A múlt heti Rams elleni fiaskó után mindenki kíváncsi volt arra, hogy miképp reagálnak második vereségükre három héten belül, ezúttal egy jobb csapat ellen, de a Buccaneers három negyeden keresztül nem jelentett veszélyt a hazaiak győzelmére. Egyedül Connor Barth mezőnygóljai tartották a lelket a vendégekben, de a harmadik negyed lefújását követően így is 24-3-ra mentek a Szentek. Drew Brees két touchdown-passzal szolgálta ki társait, előbb Lance Moore-t, majd a második negyedben Darren Sprolest, és Pierre Thomas is futott egyet a 6 pontért a harmadik 15 perc vége tájékán. A záró játékrészt Barth harmadik mezőnygólja nyitotta, majd Josh Freeman is feliratkozott a heti TD-passzosok listájához, amivel 24-16-ra módosult az eredmény. A vendégek touchdownját követően azonban majd 4 perces támadásba kezdtek bele Breesék, aminek a végén csupán egy mezőnygólra futotta tőlük John Kasay-től, azonban ez is elegendő volt ahhoz, hogy eldöntse a meccset, tekintve 77 másodperc alatt igen nehezen lehet ledolgozni 11 pontos hátrányt. A Saints megőrizte top pozícióját a csoporton belül, a Tampa Bay viszont visszacsúszott a harmadik helyre, és ismét hátrányba került a Falconsszal szemben.

New York-i parádé Buffalóban

A Jets running backjei jó formájuknak köszönhetően meglepték az idén jól muzsikáló Billst idegenben. A New York-iaknál LaDainian Tomlinson, valamint John Conner is futásból ért el touchdownt, illetve Mark Sanchez is kiosztott egy TD-passzt Santonio Holmesnak a harmadik negyed vége tájékán, ami önmagában is elegendő lett volna a mai nap a Bills legyőzésére, azonban Nick Folk is két hárompontos rúgással járult hozzá a 27-11-es végeredmény kialakulásához. A találkozó végig a vendégekről szólt, 348 yardot tettek meg, és a 60 perc játékidőből majdnem 38 percet náluk volt a labda. A hazaiak irányítója, Ryan Fitzpatrick zárt már ennél szebb estét is életében, két labdaeladása is hozzájárult, hogy a vendégek ilyen sokat birtokolják a játékszert. A Jets nagyon fontos győzelmet aratott, hiszen ezzel megelőzték a Billst a csoportjukban, és ha a Patriots kikap ma a Giantstől, akkor hármas holtverseny is kialakulhat az AFC keleti csoportjának élén.

A 49ers továbbmenetel

Zsinórban hatodik győzelmét aratta a San Francisco, miután 19-11-re legyőzték a vergődő Redskinst idegenben. Bár a második negyedben két David Akers mezőnygóllal, valamint egy Alex Smith TD-passzal 13-0-ra is elhúztak a vendégek, a továbbiakban nem igazán sikerült áttörni a Redskins védelmét, és csupán a speciális egység tudott eredményes lenni Akers révén, aki négy mezőnygóllal zárta a meccset. John Beck 1:10-zel a vége előtt hozta fel 7 pontra a hazaiakat, de ez már túl későnek bizonyult ahhoz, hogy megragadják az alkalmat az egyenlítésre. A 49ers a vártnál kisebb arányú győzelmet aratott, de talán elnézhető nekik a harmatosabb teljesítmény a jövő heti Giants elleni szuperderbi előtt.

Arian Foster újabb nagy meccse

A Houston Texans fontos mérkőzést nyert meg a Cleveland ellen, és a kulcsjátékosnak ismét Arian Foster bizonyult, aki az elmúlt hetekben elképesztő formának örvend. A Browns elleni mérkőzést is 124 futott yarddal és egy touchdownnal zárta, de nem sokkal maradt el mögötte társa, Ben Tate sem, aki 115 yardot tudott le a meccsen, és a találkozó első touchdownjával büszkélkedhetett. A két csapat irányítói nem igazán sziporkáztak a mérkőzésen, Schaub csupán futásból szerzett 6 pontot, ezúttal TD-passzra nem futotta tőle. Colt McCoy legalább szerzett egy becsület TD-passzt, azonban mindkettőjüknek sikerült elvétenie egy passzt a meccsen, mely végül az ellenfél kezében landolt. A Texans védelme is kiemelhető, mindössze 12 pontot engedélyeztek a vendégeknek, négyszer sackelték McCoyt, és a labdaszerzésen kívül egyszer egy fumble-t is kierőszakoltak, azonban a kiejtett labdát nem sikerült megkaparintaniuk. A Brownsnak nem jött jól ez a győzelem, egyre inkább kezd leszakadni a Pittsburgh-Cincinnati-Baltimore hármastól. A Houston ezzel szemben magabiztosan trónol csoportja élén, és már zsinórban három mérkőzést nyertek meg.

A Bailey-Romo duó győzelemre vezette a Cowboyst

Sikerült a Dallasnak korrigálnia a múlt heti Eagles elleni vereséget, köszönhetően Dan Bailey három mezőnygóljának és Tony Romo két TD-passzának, mellyel 23-13-as győzelmet könyvelhettek el. A Dallas bebizonyította, hogy azért nem kell őket a liga alsó mezőnyébe sorolni, de tény, hogy egy nem túl acélos Seattle-t sikerült legyőzniük, ami nem tekinthető igazi fegyverténynek. Az meg mindenképp aggodalomra adhat okot, hogy még egy ilyen csapat is képes volt megtenni 381 yardot a védelmükkel szemben, és egy hasonló teljesítmény jövő héten a Bills ellen könnyen végzetes lehet. Talán az idényüket tekintve is.

NFL 9. forduló
Dallas Cowboys – Seattle Seahawks 23-13
Indianapolis Colts – Atlanta Falcons 7-31
Buffalo Bills – New York Jets 11-27
Houston Texans – Cleveland Browns 30-12
Washington Redskins – San Fransisco 49ers 11-19
New Orleans Saints – Tampa Bay Buccaneers 27-16
Kansas City Chiefs – Miami Dolphins 3-31