Edzőkérdés

Joachim Löw segítője veheti át a Schalke irányítását

Gőzerővel keresi a Schalke 04 vezetősége a labdarúgócsapat új vezetőedzőjét. Ralf Rangnick csütörtökön távozott a királykékek éléről, a Bild szerint Hansi Flick, Joachim Löw szövetségi kapitány asszisztense lehet az utód.

Joachim Löw segítője lehet a Shalke új edzőjeAz elnök ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy nem szeretnék elkapkodni a döntést. "A legjobb megoldást kell megtalálnunk, de nem a leggyorsabban" - mondta Clemes Tönnies.

A Bild információja szerint Hansi Flick lehet a befutó a Schalke kispadjára. A 46 éves szakember 2006 óta segíti Joachim Löw munkáját a Nationalefnél, előtte a Victoria Bammental, a Hoffenheim, és a Red Bull Salzburg csapatának szakmai stábjában dolgozott. Salzburgban Giovanni Trapattoni segítője volt. A német szövetséghez 2014-ig köti szerződése.

A lap szerint nem Flick az egyedüli jelölt, Mike Büskens (korábban kétszer is vezette ideiglenesen a királykékeket) neve is felmerült. Büskens játékosként 13 évig erősítette a Schalkét, a szurkolók nagy kedvence. Jelenleg a másodosztályú Greuther Fürth együttesét irányítja.