Kerékpár

Eric Zabel fia a Rabobankhoz szerződött

  • VNA

A legendás Eric Zabel fia, Rick immáron 17 esztendős, aki csütörtökön a Rabobank profi kerékpáros csapatával írt alá szerződést.

Sokak kedvence volt a közelmúltban a német kerékpáros, Eric Zabel. Az időközben már visszavonult kerekes most fia karrierjét egyengeti. A 17 esztendős Rick Zabel úgy tűnik szintén tehetséges, mert édesapja nyomdokain haladva ő is egy komoly profi csapattal kötött megállapodást. Csütörtökön ugyanis a fiatalabbik Zabel a holland Rabobank csapatához írt alá, amely már komoly lépés a profi kerékpáros karrier elindítása felé.

„A következő szezonra Ruben Zepuntke-val közösen írtam alá a szerződésemet. Négy szép évet töltöttem el Erfurtban, ahol sokat fejlődtem, de úgy érzem, hogy tovább kell lépnem. Most komoly lépésre szántam el magam, hiszen csapatot váltok és egyben külföldre is költözök, ami óriási változás lesz az életemben” - nyilatkozta a fiatal kerekes, aki eddig a Turbine-Erfurt színeiben versenyzett. Zabel szombaton a Koppenhágában zajló országúti kerékpáros világbajnokságon a junior fiúk mezőnyében is bemutathatja majd képességeit. „Mindent felteszek erre a sportágra. Később biztosan sajnálnám, ha ezt a lépést nem tettem volna meg. Ha nem sikerül a dolog, az érettségit még mindig lehet pótolni” - mondta Rick Zabel, aki az erfurti sportiskolát is elhagyja időlegesen annak érdekében, hogy a Tour de France-on hatszor is a legjobb sprinternek bizonyuló édesapja nyomába érjen.