Copa América

Kolumbia kiesett, Peru az első elődöntős

Ugyan Kolumbia 360 percig nem kapott gólt a Copa Américán, mégis Peru jutott be elsőként a dél-amerikai kontinenstorna elődöntőjébe. Az előzetesen esélytelenebbnek tartott peruiak a hosszabbításban kétszer is bevették a kolumbiai kaput, így 14 év után ismét a döntőért mérkőzhetnek majd meg.

Juan Vargas adta meg a kegyelemdöfést Kolumbiának

A peruiak a córdobai mérkőzésen hosszabbításban szerzett két góllal harcolták ki a továbbjutást az eddig hibátlan védelmével kitűnő kolumbiaiakkal szemben. Az esélyesebb kolumbiai csapat a rendes játékidőben büntetőt hibázott: Radamel Falcao, az Európa Liga idei gólkirálya a jobb kapufa mellé lőtte a labdát.   

Peru 14 év elteltével játszhat ismét az elődöntőben a dél-amerikai földrész bajnokságán. Ellenfele az Argentína-Uruguay mérkőzés győztese lesz.

Copa América
Negyeddöntő
Kolumbia - Peru 0-2 h.u. (0-0,0-1,0-1)
Córdoba, Mario Alberto Kempes Stadion
Kolumbia: Martínez - Zúniga, Perea, Yepes, Armero - Sánchez, Aguilar (Gutiérrez, 104.), Guarín, Dayro Moreno - Ramos (Rodallega, 72.), Falcao. Szövetségi kapitány: Hernán Darío Gómez
Peru: Fernández - Revoredo, Ramos, Rodríguez, Vílchez - Advíncula (Lobatón, a szünetben), Balbín, Cruzado, Vargas - Chiroque (Yotún, 95.), Guerrero. Szövetségi kapitány: Sergio Markarián
Gólszerző: Lobatón 101., Vargas 106.