Kerékpár

Tolódhat Contador CAS-meghallgatása

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (CAS) június 6-8 között hallgatta volna meg a doppingolással gyanúsított Alberto Contadort, de a háromszoros Tour de France-győztes spanyol kerekes szóvivője szerint csúszhat a tárgyalás. Ha ez bekövetkezik, Contador minden bizonnyal indulhat a július 2-án kezdődő francia kerékpáros körversenyen.

Csúszhat Alberto Contador CAS-meghallgatása

"Egyértelmű, hogy az eredeti időpont nem megfelelő, így az sem biztos, hogy a Tour kezdete előtt sor kerül a meghallgatásra - mondta Jacinto Vidarte, Contador szővivője a Reutersnek. - A jövő héten új időpontot jelölnek ki."

Luis Sanz, a spanyol szövetség jogi képviselője szerint a védelem azért kért halasztást, hogy még több dokumentációt tudjon a CAS rendelkezésére bocsátani.

A világ jelenlegi legjobb kerékpárosa így továbbra is versenyezhet, jelenleg az élen áll összetettben a Giro d'Italián. Mindaddig folytathatja, amíg CAS másként nem határoz, a Touron akkor nem indulhatna, ha a szervezők megtiltanák számára a részvételt.

A 28 éves spanyol kerekesnek tavaly, a Tour alatt leadott egyik mintájában bukkantak klenbuterol nyomaira. A sportoló azt állította, hogy szennyezett marhaúst evett, így került szervezetőbe a tiltott anyag, az indoklást elfogadta hazája szövetsége, és februárban felmentette a doppingvád alól.  Spanyol Kerékpáros Szövetség döntése ellen a CAS-nál a nemzetközi szövetség (UCI) és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) is fellebbezett.