Felkészülési mérkőzés

Kikapott Ukrajnától a vb előtt álló hokiválogatott

  • MTI
megosztom

A magyar jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re kikapott az ukrán csapattól a divízió I-es világbajnokság előtt álló csapatok keddi, budapesti felkészülési mérkőzésén.

Nagy Gergő kapura lő a Magyarország-Ukrajna jégkorong vb-felkészülési mérkőzésen, a káposztásmegyeri Jégpalotában. A kapuban Szuper Levente.
Felkészülési mérkőzés:

Magyarország-Ukrajna 2-3 (2-1, 0-0, 0-1, 0-1) - hosszabbítás után


Gólszerző: Ladányi (8.), Pozsgai (10.), illetve Safarenko (16., 63.), Donika (47.)

A magyaroktól ezúttal két sérült, Sikorcin (láb) és Horváth (kéz), valamint Szirányi, Benk és Magosi maradt ki a csapatból. Az örökmérleg nyomasztó ukrán fölényt mutatott: tízszer nyertek a vendégek, a magyarok pedig csak kétszer. Igaz, az egyik a 2008-as "szapporói csoda" volt, amelyen feljutott a válogatott a világ legjobbjai közé.Az ukrán és a magyar együttes egyaránt saját divízió I-es csoportjának házigazdája lesz, és mindkettőjük célja, hogy felkerüljön az élvonalba.

Remekül kezdtek a magyarok, Ladányi és Pozsgai góljaival a tizedik percben már 2-0-ra elhúztak. A szakasz második felében az ukránok átvették a kezdeményezést, s a 16. percben kihasználtak egy emberelőnyt: Safarenko "szúrt bele" jól egy korongba. A második húsz percben a vendégek játszottak fölényben, lényegesen többet lőttek kapura, Szuper azonban jól védett, a magyar védekezés is jól működött, így ugyan két meg nem adott gólt szereztek az ukránok, de egyenlíteni nem tudtak. A periódus közepén Szupert fejsérülés miatt ápolni kellett, így egy pár percig Bálizs állt a magyar kapuban.

A harmadik felvonásban is az ukránok játszottak fölényben, s viszonylag gyorsan egyenlítettek. A magyar csapat leginkább a védekezéssel törődött, és ritkán veszélyeztette a vendégek kapuját. A hajrát Bartalis szerencsétlen, sérülést okozó palánkra lökése miatt egy ötperces vendégelőny vezette fel, ám Ted Sator együttese szépen "bekkelt", így nem született gól. A hosszabbítást egy magyar kiállítás döntötte el, melyet gyorsan gólra váltott Ukrajna.

A két együttes szerdán 18 órakor Dunaújvárosban ismét megmérkőzik. A vb-re nevezhető 22 játékost csütörtökön hirdeti ki Ted Sator szövetségi kapitány.

A csapat felkészülési programja:

korábban:

április 4.: Magyarország-Horvátország 7-1 (Zalaegerszeg)
április 8.: Magyarország-Szlovénia 4-5 (Jégpalota/Káposztásmegyer)
április 9.: Magyarország-Szlovénia 5-1 (Székesfehérvár)

később:

április 13. 18 óra: Magyarország-Ukrajna (Dunaújváros)

A vb magyar mérkőzései:

április 17., vasárnap 19:30 ó: Magyarország-Hollandia
április 18., hétfő 19:30 ó: Magyarország-Koreai Köztársaság
április 22., péntek 19:30 ó: Magyarország-Spanyolország
április 23., szombat 19:30 ó: Magyarország-Olaszország

megosztom