EURO 2012

16 jegy már elkelt a foci Eb-re, a többiért még sorba állhatunk

Michel Platini is részt vett azon az ünnepségen Varsóban, amely után megkezdődött a jegyárusítás a 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű foci Eb-re. Ő adta át a jegyeket is azoknak a szerencsés lengyel szurkolóknak, akik már biztosan ott lehetnek a torna első mérkőzéseinek valamelyikén.

"Az UEFA honlapján regisztráló 600 ezer jegyigénylő legtöbbje Lengyelországból és Ukrajnából jelentkezett, ami nagyon boldoggá tesz, hisz eszerint a rendező országokban érdeklődve várják a tornát" - mondta az UEFA első embere. "A mai nap egy újabb mérföldkő az EURO 2012 felé vezető úton. Már bemutattuk a kabalafigurákat, a szurkolók regisztrálhattak a honlapunkon, és most már a jegyeket is megrendelhetik. Ezek mind-mind fontos pillanatok, de természetesen sok minden van még előttünk."

Michel Platini átadja a 2012-es Eb nyitómeccsére szóló "jegyet" Pawel Michalczak lengyel szurkolóknak

A mostani igénylési időszak március 31-ig tart, és minden addig jelentkező egyforma eséllyel kaphat belépőt, függetlenül az igénylése időpontjától. A rendszer lezására után ugyanis sorsolással döntik el, hogy kik mehetnek azokra a meccsekre, amelyeken túljelentkezés van. Ez alól négy szurkoló már mentesült, ők ugyanis fejenként négy belépőt nyertek a kontinenstorna első mérkőzéseinek valamelyikére.

A varsói rendezvényen Zbigniew Boniek, és a Lengyel Labdarúgó Szövetség elnöke, Grzegorz Lato is ott voltak. Ahogy az ukrán társünnepségen, Kijevben Oleg Blohin is.

"Nem hiszem, hogy bármilyen módon reklámoznunk kellene a jegyeket, hiszen nem tudok elképzelni olyan ukránt, aki ne akarna ott lenni a stadionokban, hogy buzdítsa a csapatunkat. Örültem, hogy 2006-ban annyi ukrán eljött a németországi világbajnokságra. Sokat jelentett a támogatásuk, és biztos vagyok benne, hogy jövőre tele lesznek a stadionjaink" - mondta a 2003 és 2007 között a szövetségi kapitányi posztot betöltő korábbi száztizenkétszeres válogatott csatár.