Serie A

A Real sorsára jutott a Milan a Lecce otthonában

Nagyon várt visszatérőkkel, Ambrosinivel, Flaminivel és Nestával utazott a kiesőjelölt Lecce otthonába az éllovas Milan a Serie A 20. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén. A teljes mezőnyben a Lecce kapta eddig a legtöbb gólt (36-ot), de a Milan ellen felszívta magát a délolasz kiscsapat, és meglepetésre pontot rabolt a vörös-feketéktől.

Ünneplő lecceiek, bánatos Cassano.

Kísérteties volt a hasonlóság az almeríai Mediterrán Stadion és a leccei Via del Mare között vasárnap este: előbbi helyen a Real Madrid, utóbbiban az AC Milan égette meg magát. Igaz, a Milan közelebb állt a győzelemhez, az első félidei kóstolgatás után a második játékrész elején Ibrahimovic 20 méterről emelt Rosati kapus fölött elegáns mozdulattal a hálóba, megszerezve a vezetést a vendégeknek (0-1).

A Lecce nem veszítette el kedvét, sőt, Olivera hasonlóan szépségdíjas góllal válaszolt: jobb oldali szöglet után a megpattanó labdát kapásból vágta a jobb alsó sarokba (1-1). Szűk 10 perce volt a Milannak, hogy döntsön a három pont sorsáról, de az égiek ma este a hazaiakat segítették. Seedorf, Cassano, és Ibra is kihagyta a helyzetet, maradt az 1-1-es döntetlen. A pontosztozkodással továbbra is élen maradt a Milan, négy pont az előnye a szintén botló Napolival és a harmadik Lazióval szemben is, a Lecce a 17.

Serie A, 20. forduló:
Lecce-Milan 1-1 (0-0)
Lecce, Stadio Via del Mare. Vezette: Andrea De Marco.
LECCE: Rosati - Tomovics, Gustavo, Fabiano, Meszbah - Munari, Vives (Piatti, 81.), Oliveri, Grossmüller (Giacomazzi, 57.) - Jeda (Corvia, 68.), Di Michele. Cserepad: Benassi, Donati, Ferrario, Giacomazzi, Corvia, Bertolacci, Piatti.Vezetőedző: Luigi De Canio.
MILAN: Amelia - Abate, Nesta, Thiago Silva, Bonera - Gattuso, Ambrosini, Seedorf, Flamini (Yepes, 90.) - Pato (Cassano, 72.), Ibrahimovic. Cserepad: Roma, Yepes, Antonini, Strasser, Merkel, Robinho, Cassano. Vezetőedző: Massimiliano Allegri.
Gólszerző: Olivera (82.), illetve Ibrahimovic (49.)
Sárga lap: Meszbah (90), Munari (90.), illetve Nesta (73.), Gattuso (77.).