Német foci

Ennyit fizetne a Leverkusen veretlen bajnoki címe

A Bayer történelmi rekordot ért el legutóbbi győzelmével, de vajon meddig tart a varázslatos széria?

Xabi Alonso egészen elképesztő munkát végez a Bayer Leverkusennél, amelyet 2022 őszén úgy vett át, hogy az a Bundesliga kiesőzónájában tanyázott. Azóta viszont minden szempontból zseniális csapatot épített, a legutóbbi, Mainz elleni siker pedig azt jelentette, hogy a gyógyszergyáriak 33. tétmeccsüket vívták meg veretlenül, ezzel új német rekordot elérve. Wirtzék előnye továbbra is nyolc pont a címvédő Bayern München előtt, ekkora hátrányból pedig még egyszer sem sikerült fordítani az üldözőnek ennyi fordulót követően. 

Alonsót természetesen már most a világ legjobbjaival emlegetik egy lapon, kegyeiért már sorban áll az említett Bayern, de a Liverpool is, munkásságáról pedig mindenki ódákat zeng. "A munka, amit Xabi Alonso végez, egyszerűen fantasztikus. A Leverkusen az egyetlen veretlen csapat a topligákban, s alaposan felveszik a versenyt a Bayern Münchennel, sőt... Az biztos, hogy számukra ez az idény legfontosabb része. 

Az a helyzet, hogy megnyerni már nem tudják ezt a bajnokságot, csak elveszíteni, ugyanis mindenki úgy van vele, hogy vége. - mondta Pep Guardiola a Leverkusen helyzetéről.

Jól szemlélteti, hogy milyen eszméletlen tempót diktál a Bayer, hogy a Bayern München 23 kör után 53 ponttal az utóbbi 60/50 idényben az első helyen állt volna, de nem idén. Szinte hihetetlen, de az eddigi 23 körből csak négy alkalommal bukott pontokat az Alonso-csapat, az 59 lőtt gól is klubrekord, míg a 16 kapott találat messze a legkevesebb a ligában.

A Bayer Leverkusen hátralévő Bundesliga-meccsei: 
@Köln, Wolfsburg, @Freiburg, Hoffenheim, @Union Berlin, Werder Bremen, @Borussia Dortmund, VfB Stuttgart, @Frankfurt, @Bochum, Augsburg

A nagy kérdés tehát, hogy meddig tart a nagy menetelés, hiszen a Leverkusen még három sorozatban is érdekelt, így akár még a triplázás is meglehet a gyakran örök másodiknak csúfolt együttesnek. Az Európa Ligában az azeri Qarabag, a Német Kupa elődöntőjében pedig a szintén verhető, jelenleg Bundesliga 2-t erősítő Düsseldorf lesz az ellenfél.

A széria mindenesetre előbb-utóbb garantáltan megszakad, de már a bukikat is elkezdte foglalkoztatni a téma. Amint az alábbi felsorolásban is láthatjátok, legalább 28 veretlen Bundesliga-meccset megelőlegeznek az irodák Alonsóéknak. 

A veretlen bajnoki cím viszont továbbra sem tűnik realitásnak, erre jelenleg 7.50-szeres pénzt kapunk!

Ez nem csoda, hiszen egyrészt ez még soha nem fordult elő a liga történelmében. Másrészt nem kizárt, hogy a bajnoki aranyat már fordulókkal a bajnokság vége előtt biztosítják Xhakáék, ráadásul jó eséllyel akkor még a többi kiírásban is versenyben lesznek. A 7.50-szeres odds talán némi aprót megérhet, de a bukik eléggé jól lőtték be ezt a szorzót, így sokat azért nem tennénk rá.


✅ Bayer Leverkusen veretlen Bundesliga-szériája
 

26.5 meccs fölött @1.55

26.5 meccs alatt @2.30

27.5 meccs fölött @1.72

27.5 meccs alatt @2.00

33.5 meccs fölött @7.50

33.5 meccs alatt @1.07

Fogadási határidő: március 03. 15:30