NB I

Elhasal a Vidi az egyik kiesőjelölt otthonában?

A némileg átalakult, dobogón telelő székesfehérváriak szombaton a kiesés ellen küzdő Zalaegerszeg otthonába látogatnak.

A hétvégén, bő másfél hónap után az NB I-ben is útjára indul ismét a labda. A pénteki nyitómeccs után szombaton ebédidőben Zalaegerszegen rendeznek mérkőzést a 18. fordulóban, ahova a Fehérvár együttese látogat. A bukmékereknél háromesélyes a találkozó, igaz, szerintük a hazaiak az esélyesebbek, sikerüket ugyanis átlagosan 2.35-szörös oddson mérik.

Csapathírek

A zalaiak pocsék őszt zártak, ugyanis a 11., vagyis kieső helyen teleltek, köszönhetően a megszerzett mindössze 15 pontjuknak, igaz, a 10. pozícióban lévő Mezőkövesdnek is ennyi van, a kilencedik Újpesttől viszont már hat egységre voltak a fordulót megelőzően. Avagy nem meglepő, hogy rosszul zárták a szezont, az Újpest elleni hazai 1-1-et követően a Ferencváros otthonában 3-0-ra veszítettek.

A holt időszakban a zalaiaknál nem sok változás történt, ugyanis Todorski, Milovanovikj és Klausz távozott, míg Vogyicska és Kiss Bence érkezett.

A csapat felkészülési találkozói összességében jól sikerültek, a Naftát 8-0-ra, a Pafoszt 3-1-re, a Kozármislenyt 5-1-re verték a kék-fehérek, míg a Crvena zvezdától 1-0-ra kaptak ki.

[4206602] 2024-02-03 12:30:00 Zalaegerszeg - MOL Vidi FCx;

Ami a vendégeket illeti, a Vidi erőteljesen várakozáson felül teljesített, így komoly meglepetésre a harmadik helyről várhatja a folytatást. A piros-kékek 30 egységet gyűjtöttek eddig, két pontot vernek a negyedik pozícióban lévő Puskás Akadémiára, s három egységgel vannak a második Ferencvárostól, míg négy pontra az éllovas Pakstól. Avagy idén aligha lesznek kiesési gondjai a székesfehérváriaknak...

A játékoskeretük ugyanakkor átalakult a télen, olyan húzóemberek, mint Kodro vagy Flores távoztak, mellettük Bambock és Kovács Dániel is eligazolt. Érkező oldalon Kovács Patrik, Simut Mario, Veszlinov és Stefanelli nevét olvashatjuk.

Sokak szerint gyengült így a csapat, mindemellett az Inter Miami-ból érkező támadó (Stefanelli) minden bizonnyal a nyitókörben még nem jut szóhoz (szerdán írt alá), igaz, Grzelak mesterrel több ízben is együtt dolgozott az AIK Stockholmnál, szóval bármi lehetséges...

A felkészülési meccseken nem teljesítettek túl jól a piros-kékek, a Hajduk Splittől 5-2-re (120 perces meccsen), az Osijektől 2-0-ra, a Tekstilac Odzacitól 2-1-re (lényegében fiatalok játszottak ezen a találkozón a Vidiben) kaptak ki, ugyanakkor a főpróbán 3-0-ra győzték le a Vasast.

Hiányzók terén a vendégek továbbra sem számíthatnak Kalmárra, aki újabb műtéten esett át és hónapokat kell kihagynia, avagy még az Európa-bajnokságról is lemarad...

Mire érdemes fogadni?

A felek az idei szezonban eddig egyszer csaptak össze, szeptember végén egy igen élménydús meccsen 3-3-as remit játszottak Székesfehérváron. Zalában ugyanakkor a hazaiak immáron három találkozó óta veretlenek a Vidivel szemben, legutóbbi két egymás ellenijüket pedig be is húzták ellenük (szűk egy éve 2-1-re nyertek).

Avagy bármi benne van a pakliban, de mivel a vendégeknél több volt a változás (a hazaiak kvázi együtt maradtak, az ősszel edzőváltáson áteső, lassan összeálló kerettel az edzőmeccseken már jól mentek a télen, vagyis pozitívan várják a tavaszt), fontos kimaradójuk is lesz, az életéért küzdő ZTE lesz a pályaválasztó, így kétesélyben (döntetlen esetén a tét visszajár) megpróbáljuk a hazaiak sikerét.


✅ Tipp #1: Zalaegerszeg (DNB) @1.73

Fogadási határidő: február 3. 12:30