Felkészülés

Újabb topligás csapatot szívat meg a ZTE?

  • varin

A tavalyi olasz skalp után idén németet verne a Zalaegerszeg.

A felkészülési meccsek alatt is kaszálj a profikkal!

Közeledik a magyar futball hivatalos rajtja, így már több csapat is a hajrához érkezett. Szombaton ismételten tengernyi barátságos meccset rendeznek, rengeteg magyar csapat lesz érintett ismét. Mi ebben a cikkben a magyar szempontból legérdekesebbet, a Zalaegerszeg-Union Berlint néztük ki, de a Logibeten további tippek is elérhetőek a legjobb tipstereketől.

4182056

Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a ZETE Fieszta, amelyen ismét több ezer szurkoló és remek hangulat várható. A nézősereg ezúttal a Schäfer Andrással megerősített Union Berlint láthatja a gyepen, vagyis azt a klubot, ahova vélhetően Szalai Attila is igazol majd. Az esélyes természetesen a BL-főtáblás német gárda, de így volt ez tavaly az olasz bajnokkal is.

Akkor a Rossoneri egy igen erős kerettel érkezett és kapott ki 3-2-re a ZTE Arénában úgy, hogy döntetlenre is csak 2 percig állt az eredmény, a magyarok pedig 27 percet követően már 3-0-ra mentek. Jó kérdés persze, hogy az Union mennyire áll majd hozzá máshogy a meccshez, mint tette az akkori olasz címvédő, mindenesetre egy ilyen gálameccs mindig a hazai csapatnak sokkal fontosabb.

"Jeles esemény a fieszta a klub életében, nívós ellenféllel fogunk találkozni, akik a BL-főtáblára kvalifikálták magukat, ez tiszteletet érdemel. Nekünk komoly erőfelmérő lesz, hogy hol tartunk egy Bundesliga élcsapattal szemben. A felkészülés célegyenesében járunk, közelednek a tétmecccsek, így egyre élesebbek kell, hogy legyünk. Amit eddig eltervezünk a felkészülés során, fizikai és taktikai szempontból, azt meg tudtuk csinálni. Közel járunk a megfelelő formához, de eddig még a terhelés kapott nagyobb szerepet az előkészületekben. Várjuk a szombati mérkőzést, reméljük, hogy sokan kilátogatnak majd a ZTE Arénába" - nyilatkozta Boér Gábor.

Az tehát vitathatatlan, hogy az európai kupában is érdekelt ZTE előrébb tart a felkészülésben, mint az Union, amely eddig egyetlen meccset játszott csupán, méghozzá a negyedosztályú Luckenweld ellenében (2-0).

Urs Fischer gárdája egyébként aktív eddig a piacon, Diogo Leite személyében egy hátvéd érkezett, míg a dán Mikkel Kaufmann a csatársor erőssége lehet.

Egy évvel ezelőtt a Milanra 1.15-1.20 körül volt a szorzó, igaz, a regnáló olasz bajnok és a német negyedik helyezett között azért van különbség előbbi javára - de talán nem annyi, amennyi az oddskülönbségből következtethető.

A berliniekre való fogadással érdemes lehet megvárni Schäferék kezdőcsapatát, de ha beigazolódik a sejtésünk, akkor ez a meccs inkább szól majd a könnyed focizgatásról és a fesztiválhangulatról, mintsem a komoly tétről.

 

{"headTitle":"Zalaegerszeg-Union Berlin","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2023-07-15 16:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2.5 gól felett","odds":"1.53","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Fogadásépítő: 3 gól felett","odds":"2.35","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

 

Kaszálj a legjobb tippekkel a barátságos meccseken, csatlakozz a Logibethez!

 

 

[4182056] 2023-07-15 16:30:00 Zalaegerszeg - Union Berlinx;