NB I

Darabokban a Loki, hogyan is bízhatnánk így benne?

  • varin

Edzőváltás következhet, ha a Loki Zalaegerszegen is kikap. Mi most egy nagyon biztonsági tippel próbálkozunk.

Joao Janeiro szavai:

Július 29.: "Ha valamivel elégedetlenek a szurkolók, kérem, hogy ne a játékosokat, hanem inkább engem kritizáljanak."

Augusztus 27.: "Csak két játékosért, Megyeriért és Horváthért vagyok felelős, akiket hoztunk, a többiekért nem, nem is szeretnék róluk nyilatkozni."

A május 3-a óta nyeretlen Debrecenről alighanem sok kritikus mondatot elmondhatunk, de a Cívisvárosban uralkodó fejetlenségnek nincs is jobb példája, mint a portugál mester szavai. A Loki ilyen hangulatban utazik Zalaegerszegre, amely csapat ellen tavaly a megszerezhető 9-ből 1-et gyűjtött be.

3926407

A Loki tehát öt nyeretlen mérkőzést követően kell átszelje az egész országot, márpedig a csapatmorál valószínűleg valahol a béka feneke alatt van. Janeiro egy mondatban nyíltan kritizálta a fél játékoskeretet és a tulajdonosi kört, márpedig az álmoskönyv szerint nem ez egy hosszú szerződés titka az NB I-ben. A közhangulatot szintén remekül jellemzik Dzsudzsák Balázs szavai, aki Horváth Krisztofer önzőségét kritizálta nyíltan, de elég csak bármelyik szurkolói fórumot elolvasni ahhoz, hogy lássuk, Debrecenben komoly válság van.

Teljességgel lehetetlen megtippelni, a portugál tréner éppen kit dob be a kezdőbe, az öt forduló alatt például már 3 kapus, 9 hátvéd, 7 középpályás és 6 támadó lépett pályára, vagyis az első keretből csupán 8 futballista nem, akik közül egyébként 6 is új igazolás. 

 

Ennek fényében talán nem is csoda, hogy a hírek szerint már most Janeiro állása lehet a tét, ám azt sem árt elfelejteni, a Loki tavaly is akkor durrantotta a legnagyobbat, amikor arra már senki sem számított.

Márpedig egy zalaegerszegi sikerre most nem nagyon számít senki sem, még úgy sem, hogy azért Ricardo Moníz csapata sem brillírozik. A Zete az előző körben kvázi egy megnyert meccset bukott el Kecskeméten egy végtelenül buta tizenegyes+piros lap kombó miatt, és persze a 4 meccsen megszerzett 4 pont nem vészes adat, de azért illene most hozzátennie még néhányat a kiesőjelölt ellen.

Mindkét csapatnak nagyon kevés ideje volt tehát felkészülni erre a meccsre, ez a faktor pedig most nagyon a kék-fehérek mellett szól. Jelenleg a Loki kezdőjében körülbelül csak Dzsudzsák Balázs helye biztos, megtippelni is nehéz, hogy a cséká mellett kiknek szavaz bizalmat Janeiro.

Ilyen hangulatban és ilyen felforgatott védelemmel nem adunk sok esélyt a Lokinak, de egy overes meccsen (márpedig ez annak tűnik) bármit el tudunk képzelni. Ezúttal egy alacsonyabb, de annál erősebb tippet ajánlunk, amely csak akkor lenne teljesen vesztes, ha a Zalaegerszeg (mindkét csapat szezonjában először) nem rúgna gólt a Lokinak...

{"headTitle":"Zalaegerszeg-Debrecen","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-08-30 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Zalaegerszeg 1,25 gól felett","odds":"1.58","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3926407] 2022-08-30 20:00:00 Zalaegerszeg - DVSCx;