Premier League

Ezzel nyernénk a Crystal Palace-Brighton bajnokin

Az egyre fáradtabb déliek ezúttal is London felé veszik az irányt, az Ágyúsok után a Sasok vendégei lesznek.

Csütörtökön startol a Premier League 18. fordulója, amelynek a nyitómérkőzését a Selhurst Parkban rendezik, avagy a Crystal Palace a Brighton együttesét fogadja. A bukmékereknél a vendégek számítanak esélyesebbek, a déliek sikerét ugyanis átlagosan bő 2.20-szoros pénzért mérik.

Csapathírek

Zsinórban hat nyeretlen meccsel a háta mögött várja a Crystal Palace a csütörtöki találkozót. Ezen intervallumban négy vereséget (Everton, Luton, Bournemouth, Liverpool) és két döntetlent (West Ham, Manchester City) tud felmutatni. Az egyik pontszerzése épp a legutóbbi kanyarban, szombaton volt, amikor is igen komoly bravúrt hajtott végre, hiszen a 75. percben még 2-0-ra égett az Etihadben, ám ezt követően, végül a 95. minutumban (!) sikerült egalizálnia és pontot mentenie (2-2), amitől függetlenül a 17. helyen maradt a táblázaton.

Pedig Roy Hodgson mesternek sok hiányzója volt Manchesterben, s nagyon úgy néz ki, hogy hét közben is jó páran kimaradnak. Az őszhajú menedzser minden bizonnyal Doucouré, Rak-Sakyi, Holdig, Johnstone, Édouard és Ward szolgálataira sem számíthat, míg Lerma játéka kérdéses, Ayew viszont letöltötte eltiltását, így visszatérhet.

A brightoniak a múlt hétvégi meccsüket, vagyis az Arsenal elleni bajnokijukat már nem bírták erővel, így 2-0-ra kikaptak az Emiratesben. Előtte viszont összességében jól mentek, hiszen az Európa Ligában egy hete a Marseille-t hazai pályán legyőzve (1-0) megnyerték csoportjukat. 

A hétvégi zakónak köszönhetően, illetve, hogy a West Ham nyerni tudott, a déliek a kilencedik helyre csúsztak vissza a tabellán. Mindemellett megszakadt egy remek sorozatuk, ugyanis az Arsenalt megelőző 32 bajnokin (!) rendre betaláltak, viszont azon sorozatuk a PL-ben immár 21 meccsesre nőtt, amelyen zsinórban kaptak gólt...

De Zerbinek a fáradtság tehát komoly gondot okoz, mindemellett pedig ezúttal is könnyen lehet, hogy hét játékosára sem számíthat. A hírek szerint Estupinán, Lamptey, Ansu Fati, Enciso, March és Veltman sérült, míg Webster szereplése bizonytalan.

Mire érdemes fogadni?

A felek tavaly kétszer mérték össze tudásukat, Brightonban a hazaiak 1-0-ra nyertek, míg Londonban 1-1-re végeztek.

Papíron a vendégek az esélyesebbek csütörtökön, azonban nagy kérdés, hogy mennyire lesznek fáradtak. Így nem mernénk kivenni őket, de a hazaiakat sem, hiszen a Sasok nincsenek kirobbanó formában, a hétvégi bravúr ikszük után sem. Viszont mivel kellenek a pontok a feleknek, illetve a Palace sem áll már annyira hadilábon a góllövéssel, így a mindkét csapat szerez gólt opcióra jó esély mutatkozik összességében, amit bizony játékba is küldünk.


✅ Tipp #1: Mindkét csapat szerez gólt @1.72

Fogadási határidő: december 21. 21:00