Premier League

Fogadáskészítős tippel nyernénk a Manchester City kötelezőjén

Fontos kimaradók lehetnek a manchesterieknél, de azért így is esélyesebbek, mint a pocsék formában lévő londoniak.

A Premier League 17. fordulójának szombati játéknapján magyar idő szerint négykor négy mérkőzés kerül terítékre. A találkozók közül pedig jelen írásunkban a Manchester City-Crystal Palace ütközettel foglalkozunk. A meccsnek természetesen a hazaiak a masszív esélyesei, a "H"-t ugyanis 1.20-szoros odds alatt mérik a bukmékerek.

Csapathírek

A Bajnokok Ligájában nem, de a PL-ben bizony botladozott az elmúlt hetekben a Manchester City. Guardioláék ugyanis három döntetlent követően (ikszeltek a Chelsea, Liverpool, Tottenham trióval) kikaptak az Aston Villa otthonában, egy hete viszont újfent három pontnak örülhettek.

Igaz, kínkeserves sikert arattak a leggyengébbnek tartott Luton otthonában, hiszen az újonc az első félidő ráadásában megszerezte a vezetést, de egy jó erős öt percnek köszönhetően az Égszínkékeknek sikerült fordítaniuk a 65. minutumban.

Így a manchesteriek a negyedik helyről várták a hétvégét a megszerzett 33 pontjukkal, a listavezető Liverpooltól pedig négy egységre voltak. A Luton legyőzését követően egyébként hét közben a Crvena zvezda otthonában nyertek egy teljesen tét nélküli találkozót 2-1-re, ahol főként olyanok játszottak, akik eddig alig vagy kevesebb szerepet kaptak az idei szezonban.

Hiányzók terén viszont történt változás a hazaiaknál, De Bruyne mellett immáron Doku és Haaland is kimaradt mostanság (a belga az utolsó három, míg a norvég a legutóbbi két meccsen nem lépett pályára), igaz, a státuszuk kérdőjelesre változott a hétvége előtt, de nagy talány, hogy megkockáztatja-e játékukat a katalán menedzser a Sasok ellen.

Ami a vendégeket illeti, a Crystal Palace egészen pocsék formában utazik az Etihadbe. A londoniak ugyanis a november eleji, Burnley elleni 2-0-s sikert követően nem tudtak győzni. Sőt, azóta mindössze egy pontra voltak jók (a West Hamnél játszottak 1-1-et), a maradék négy bajnokijukat elbukták.

Kikaptak az Evertontól (2-3), a Lutontól (1-2), a Bournemouth-tól (0-2), míg egy hete a Liverpooltól (1-2). A Vörösöktől ráadásul úgy, hogy előnyben voltak, ám Ayew a kiállítás sorsára jutott a 75. percben, amit egy minutumon belül megbüntettek Szoboszlaiék, a győztes gólt pedig a 91. percben vitték be. A Sasok így már csak a 15. helyen állnak, igaz, hét ponttal vannak a vonal felett, vagyis messze vannak a veszélyzónától.

A fővárosiaknál a kimaradók közt tehát az eltiltott Ayewt találhatjuk, mellette pedig Doucoure, Rak-Sakyi, Holding, Henderson, Eze, Johnstone és Édouard is biztosan kimarad, míg Mitchell és Lerma szereplése kérdéses, avagy igen komoly gondjai vannak Hodgson mesternek.

Mire érdemes fogadni?

A Palace tehát rossz formában van, rengeteg kimaradója lehet, a City kezd formába lendülni, győzelmi kényszerben van, s tavaly oda-vissza (hazai pályán 4-2-re, idegenben 1-0-ra) lenyomta a Sasokat. Avagy az előjelek alapján teljes mértékben érthető a bukik oddsszabása, még akkor is, ha a hazaiaknál is lehetnek azért neves kimaradók.

Mindezek tükrében pedig egy fogadáskészítős tippet eszeltünk ki a találkozóra. A "H"-t elvisszük, az oddsunkat pedig azzal srófoljuk feljebb, hogy kevesebb, mint 4,5 gólra, valamint kevesebb, mint 5,5 büntetőlapra fogadunk.

Előbbit a hiányzók számlájára írhatjuk, mindemellett a Palcenak idén nincs meg a lőtt gól/meccs átlaga, viszont egy kivételével (4-0-ra égtek Newcastle-ben még októberben) nem ütötték ki őket, a City pedig most még nincs százszázalékos formában, ráadásul ugye Doku és Haaland is kimaradhat.

Utóbbit pedig arra alapozzuk, hogy a manchesteriek ilyen kaliberű meccsei általában nem a lapokról szoktak szólni, egyébként is viszonylag két sportszerű csapat néz egymással farkasszemet (a City 2,19-es, a Palace 2,06-os átlaggal rendelkezik büntetőlapok terén), a spori pedig az a Tierney lesz, aki az utóbbi hetekben (egyébként az egész bírói kar) kezd visszatérni korábbi önmagához, vagyis kevés lappal apellál. Avagy nálunk bő kétszeres szorzón ez a fogadáskészítős tipp bőven megér egy misét.


✅ Tipp #1: Manchester City nyer + Kevesebb, mint 4,5 gól + Kevesebb, mint 5,5 büntetőlap @2.17

Fogadási határidő: december 16. 16:00